Šį vaizdo įrašą nufilmavo vienas sužavėtas Duluto gyventojas, kuris teigė, kad per tris dešimtmečius šiame uoste nebuvo regėjęs nieko panašaus, rašo dailymail.co.uk.

Vaizdo įraše matyti, kaip maždaug 330 m ilgio krovininis ežerų laivas leidžiantis saulei plaukia per ledinius vandenis.

Dėl žvarbaus oro laivas nuo viršaus iki apačios yra stipriai apledėjęs.

Raudonos spalvos laivo pirmagalys yra pabalęs ir aplipęs varvekliais.

Pro šalį plaukiančio krovininio laivo įgula mojuoja miniai, susirinkusiai krante.

Žmogus už kameros rašė: „Nuvažiavau į Kanalo parką Minesotos Duluto mieste pasigrožėti minusinėje temperatūroje garuojančia jūra“.

„Kai važiavau iš automobilių aikštelės, pastebėjau, kad pakyla tiltas. Apsisukau ir išvydau įspūdingą „Presque Isle“ – 330 m ilgio ežerų laivą, įplaukiantį į uostą“.

„Tekėjo mėnulio pilnatis, leidosi saulė, o laivas buvo padengtas ledu – ant jo šono buvo matyti netgi širdies forma! Įgula džiūgavo, nedidelė minia žmonių taip pat džiaugėsi. Tai buvo magiškiausias Naujųjų metų išvakarių momentas, kokį tik esu regėjęs per 33 gyvenimo metus Dulute!“ - sakė jis.

DELFI primena, kad galingas žiemos „ciklonas bomba“ ketvirtadienį atnešė į JAV Rytų pakrantę daugybę sniego ir smarkius šalčius, sutrikdžiusius susisiekimą ir sukėlusius didelių nepatogumų daugeliui žmonių.

Kaip pranešama, mažiausiai keturi žmonės žuvo pietrytinėse Šiaurės ir Pietų Karolinos valstijose. Jose apledėjus keliams įvyko daug eismo avarijų.

Didelę JAV dalį apėmusi šalčio banga jau anksčiau nusinešė apie 12 gyvybių.

Šiaurės rytuose siaučiant pūgai ir daugėjant sniego buvo atšaukta tūkstančiai skrydžių, daug kur uždarytos mokyklos.

Niujorko valstijos šiaurinėje dalyje paspaudus speigui užšalo didžiulis Niagaros krioklys, esantis ties JAV ir Kanados siena.

Sutemus snygis sumažėjo, bet prognozuojama, kad naktį temperatūra nukris iki minus 13 °C ir kad visą savaitgalį laikysis žemiau nulio.

„Bombogenezė“

Meteorologai šį reiškinį praminė „ciklonu bomba“. Šis pavadinimas susijęs su specialistų vartojamu „bombogenezės“ terminu, apibrėžiančiu staigų slėgio sumažėjimą orų sistemoje, sukeliantį uraganinius vėjus.

Rytų pakrantėje smarkiai atšalus, daugeliui ten gyvenančių amerikiečių gresia likti be elektros. Kaip praneša televizija CNN, Virdžinijoje ir Šiaurės Karolinoje be šviesos priversti apseiti apie 30 tūkst. vartotojų.

Niujorke elektros tiekimas nutrūko apie 3 000 vartotojų, Bostone – apie 10 000, bet daliai jų šviesa vakarop buvo vėl įjungta.

Masačusetso gubernatorius Charlie Bakeris sakė, kad Bostono pajūryje didžiulės bangos sukėlė „istorinį potvynį“. Buvo užlietos šio miesto rytinių rajonų gatvės, taip pat kai kurios kitos pajūrio vietovės šioje valstijoje.

Niujorko valstija paskelbė nepaprastąją padėtį ir mobilizavo papildomus išteklius. Į pakrantės rajoną buvo pasiųsta apie 500 Nacionalinės gvardijos karių.

„Šiuo metu pagrindinis dėmesys skiriamas teikti pagalbą susisiekimui ir transporto priemonėms“, – sakoma Nacionalinė gvardijos pranešime.

Pietryčių regionas pirmasis pajuto šios audros ledinį alsavimą: Florida trečiadienį pirmąkart per beveik tris dešimtmečius pamatė krintantį sniegą.

Šiaurės Karolinos gubernatorius Roy Cooperis sielvartavo dėl jo valstijoje žuvusių trijų žmonių. Du iš jų žuvo pikapui nuslydus nuo tilto ir nukritus ratais aukštyn į upelio vagą.

Floridos šiaurėje ir Džordžijos pietryčiuose buvo uždaryti kai kurie keliai. Džordžijos gubernatorius Nathanas Dealas paskelbė nepaprastąją padėtį valstijos pajūryje.