Kol reisu FR8164 skridęs lėktuvas Malagos oro uoste lūkuriavo prie rampos, 57 metų Lenkijos pilietis kartu su savo rankiniu bagažu atsisėdo ant orlaivio sparno.

Galiausiai oro uosto darbuotojai ant žemės įkalbėjo jį grįžti į lėktuvo vidų. Ten jis buvo laikomas, kol jį suėmė vietos policija.

Teigiama, kad jį suerzino tai, kad lėktuvas Naujųjų metų dieną beveik valandą vėlavo išskristi iš Londono Stanstedo oro uosto.

Tuomet 23 val. į Malagą atskridę keleiviai turėjo laukti dar pusvalandį, kol galės išsilaipinti.

„Šis vyras nusprendė, kad daugiau nebelauks“, - „Mail Online“ pasakojo kitas lėktuvo keleivis Fernando Del Valle Villalobosas.

„Jis aktyvavo avarinio išėjimo duris ir išlipo lauk, pareiškęs, kad „nulips per sparną“. Tai buvo siurrealu“.

„Jis kurį laiką sėdėjo ant sparno, kol įgulai pavyko įvilioti jį atgal į vidų“, - pridūrė F. Del Valle Villalobosas.

„Ryanair“ atstovas spaudai teigė: „Sausio 1 dieną nusileidus Malagos oro uoste, buvo pažeista oro uosto saugumo tvarka“.

„Malagos oro uosto policija sulaikė šį keleivį, ir kadangi buvo pažeistos Ispanijos saugumo ir apsaugos taisyklės, šį incidentą tiria Ispanijos pareigūnai“.

Išlipo visai ne dėl nekantrumo

Tuo metu lenkų žiniasklaida skelbia, kad lenkas išlipo iš lėktuvo visai ne dėl to, kad nenorėjo ilgiau laukti. Paaiškėjo, kad vyrui prasidėjo astmos priepuolis ir jis išlipo įkvėpti gryno oro.

Kaip rašo „Daily Mail“, vyras išgyveno astmos ataką, duso ir galiausiai norėjo išeiti įkvėpti gryno oro. Jis apie tai pasakė lėktuvo įgulai, tačiau jo prašymas buvo ignoruojamas.

Britų žurnalistai pakalbino keleivį, kuris sėdėjo prie lenko. Jis papasakojo, kad matė, kaip 57-erių vyras skrydžio metu kelis kartus naudojosi inhaliatoriumi. „Klausiau jo, ar jis gerai jaučiasi. Mačiau, kad gėrė kažkokias tabletes dar prieš skrydį. Sakė, kad viskas yra gerai. Pasakė, kad nemėgsta skraidyti, nes dūsta“, - sakė šalia sėdėjęs keleivis.