Partijos parlamentinės frakcijos pirmininko pavaduotoja Beatrix von Storch kritikavo Kelno policiją dėl tviteryje paskelbtos informacijos arabų kalba.

„Kas, po velnių, darosi su šia šalimi? Kodėl oficialioje policijos paskyroje... rašoma arabiškai? Ar norėjot nuraminti šias barbariškas, musulmoniškas, grupiniu išžaginimu užsiiminėjančias vyrų ordas?“ – rašė ji.

Šioje B. von Storch tviterio žinutėje, regis, užsimenama apie chaotiškas Naujųjų išvakares Kelne 2015 metais, kai buvo masiškai seksualiai puldinėjamos moterys. Dėl daugelio šių atvejų buvo kaltinami iš Šiaurės Afrikos kilę vyrai.

Kelno policija naujienų agentūrai AFP sakė, jog pateiktame skunde tvirtinama, kad B. von Storch komentaru pažeidžiami įstatymai, draudžiantys neapykantos kurstymą.

Pasirodžius tai žinutei B.von Storch „Twitter“ paskyra 12 valandų buvo blokuojama, minima žinutė buvo pašalinta.

Tą patį komentarą ji paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“, kuris paskui jį taip pat pašalino dėl „neapykantos kurstymo“.

Sausio 1 dieną Vokietijoje įsigaliojo įstatymas prieš neapykantos skleidimą internetu. Socialinės žiniasklaidos kompanijos, kurios nepašalina neteisėtų kurstytojiškų komentarų, gali gauti baudas iki 50 mln. eurų.

Kelno policijos atstovas sakė, kad jau seniai galioja praktika per didelius susibūrimus ir renginius siuntinėti informaciją keliomis kalbomis.

„Mes paprasčiausiai norime, kad žmonės galėtų mus suprasti“, – sakė atstovas.

AfD per rugsėjo mėnesį įvykusius rinkimus gavo 92 vietas parlamente – tai geriausias kraštutinių dešiniųjų partijų rezultatas po karo. AfD jį pasiekė pasinaudojusi nepasitenkinimu dėl daugiau kaip milijono prieglobsčio prašytojų, atvykusių į Vokietiją nuo 2015 metų.