Interviu televizijai ETV+, kuris bus parodytas gruodžio 30 dieną, K.Kaljulaid atskleidė, jog kartu su savo administracija planuoja persikelti į Narvą mėnesiui, kai tik mieste bus baigtas statyti teatro kompleksas Vaba Lava, skelbiama nacionalinio transliuotojo ERR TV interneto svetainėje.

„Beje, aš pažadėjau kartu su visa savo kanceliarija mėnesiui persikelti į Narvą, kai Vaba Lava (fondas) baigs savo pastato statybą. Taip siekiant parodyti, kad Narvoje egzistuoja estų bendruomenė, estų visuomenė, ir ji brangina Narvą“, – sakė prezidentė.

„Estijos valstybės susidomėjimas Narva išliks nepriklausomai nuo to, kas taps Rusijos prezidentu kitų metų kovą“, -sakė ji.

Teatro komplekso Vaba Lava statybos buvusios gamyklos „Baltiyets“ teritorijoje prasidėjo 2017 metų gruodžio 19 d. Jame turėtų atsirasti daugiau kaip 220 žiūrovų vietų teatro salė, nacionalinio transliuotojo ERR studija, vaikų teatras „Ilmarine“, taip pat kavinės, galerija ir biurai. Šio komplekso statybą planuojama užbaigti 2018 metų lapkričio 17 dieną.

Narvos, kurios dagiau nei 90 proc. gyventojų yra rusakalbiai, ekonominė padėtis yra sunki, depresiška.

„Įtariu, kad šios skurdžios padėties priežastis yra blogas miesto valdymas. Jeigu ši problema bus išspręsta, miesto ir jo gyventojų reikalai pasitaisys“, – sakė prezidentė.