Švenčių laikotarpiu tokią kankynę išgyvenančią šeimą – keturis suaugusiuosius ir keturis vaikus nuo dvejų iki 11 metų amžiaus – užjaučia daugelis tailandiečių.

Šeima iš Tailando bando išvykti nuo spalio pabaigos. Bet ji neturi vizų tolesnei kelionei, atsisako grįžti į Zimbabvę ir, pasibaigus Tailando vizų galiojimui, nebeįleidžiama atgal į šią karalystę.

Jų padėtis į viešumą iškilo vienam socialinio tinklo „Facebook“ vartotojui Tailande paskelbus nuotrauką, kurioje matyti, kaip jis vienam iš vaikų teikia Kalėdų dovaną.

Feisbuko žinutė, kurioje buvo paaiškinta šeimos padėtis, išplito ir sukėlė klausimų, kaip žmonės gali taip ilgai gyventi oro uoste.

Greit pasipylė palyginimai su 2004 metų filmų „Terminalas“ (The Terminal), kuriame Tomo Hankso vaidinamas veikėjas, žlugus jo šalies vyriausybei ir nustojus galioti jo dokumentams, įstringa Niujorko oro uoste.


Imigracijos policija nurodė, kad šeima į Tailandą gegužės mėnesį atvyko su turistinėmis vizomis.

Spalio 23 dieną jie pabandė išskristi į Ispaniją per Ukrainą, bet oro bendrovė jų neįleido į lėktuvą, nes jie neturėjo Ispanijos vizų.

Kadangi jų Tailando vizos baigė galioti prieš kelis mėnesius, jiems buvo uždrausta grįžti į karalystę.

Šeima įstrigo, nes taip pat „atsisakė grįžti į Zimbabvę, priežastimi nurodydama nuogąstavimus dėl savo saugumo per neramumus Zimbabvėje“, sakė vienas pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Oro bendrovės parūpina šeimai maisto.

Zimbabvės kariškiai lapkričio mėnesį privertė pasitraukti iš valdžios 93 metų despotą Robertą Mugabe ir taip sudarė sąlygas pereigai nuo dešimtmečius trukusio autoritariško valdymo.

Tačiau neramumų beveik nebuvo, o naujasis prezidentas ragino R. Mugabe valdymo laiku pabėgusius zimbabviečius grįžti namo.

Minima šeima pasiprašė prieglobsčio, tikėdamasi apsigyventi kokioje nors kitoje šalyje, nes Tailandas oficialiai pabėgėlių nepriima.