Rusija „įnešė pagrindinį, lemiamą indėlį nugalint šią nusikalstamą jėgą, metusią iššūkį visai mūsų civilizacijai“, sakė V. Putinas per Maskvos kampanijoje Sirijoje dalyvavusių karininkų apdovanojimo ceremoniją.

V. Putinas džihadistus pavadino „barbariška diktatūra, sėjusią mirtį ir griovimą“, ir apkaltino juos „pasauline agresija, kurios taikinys yra ir buvo mūsų šalis“.

Kremliuje sakydamas kalbą šimtams kariškių, prezidentas nurodė, kad Rusijos įsikišimas Sirijoje taip pat pakeitė ginkluotąsias pajėgas, nes padidino pasitikėjimą ir pademonstravo pasauliui Maskvos karinę galią.

Šią kampaniją Rusija pradėjo 2015 metų rugsėjį, siekdama paremti Sirijos prezidentą Basharą al Assadą. Operacijose, padėjusiose pakeisti daugiaplanio karo Sirijooje eigą, dalyvavo maždaug 48 tūkst. rusų karių, sakė V. Putinas.

„Jūs kaip niekas kitas suprantate, žinote ir jaučiate, kad kariuomenė per šiuos dvejus su trupučiu metų drastiškai pasikeitė, – sakė jis. – Ji pasikeitė, nes žmonės jautė, kad pasirodė geriausiai.“

„Jie suprato, kaip veikia mūsų karinė įranga, kaip veikia mūsų vadovavimas ir tiekimas, kokios modernios tapo mūsų ginkluotosios pajėgos. Tai matė visas pasaulis ir, visų svarbiausia, taip pat matė mūsų žmonės“, – pažymėjo V. Putinas.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos prezidentas netikėtai nuvyko į rusų oro pajėgų Hmeimimo bazę Sirijoje ir ten įsakė išvesti dalį rusų pajėgų iš šios šalies. V. Putinas pareiškė, kad kariuomenė atliko didžiąją dalį savo misijos.

Rusija nurodė, kad Hmeimimo bazė Latakijoje veiks toliau, o jos karinio laivyno bazė Sirijos Tartuso uoste bus išplėsta.