„Budime Rusijos agresijos sąlygomis, bet pripažįstame būtinybę dirbti drauge su Rusija, kur mūsų interesai sutampa“, – sakoma valstybės sekretoriaus straipsnyje laikraštyje „The New York Times“.

R. Tillersonas pažymėjo, kad „tai niekur nėra taip akivaizdu, kaip Sirijoje“.

Pasak jo, šiuo metu Rusija patvirtino ištikimybę Sirijos konflikto šalių deryboms Ženevoje. „Tikimės, kad Rusija tęs šitą liniją“, – sakė jis.

„Esu įsitikinęs, kad sėkmingas šių derybų užbaigimas pavers Siriją šalimi, laisva nuo (prezidento) Basharo al Assado ir jo šeimos“, – pareiškė R. Tillersonas.

Tuo pačiu jis pažymėjo: „Mūsų dienomis JAV santykiai su … Rusija, kuri per pastarąjį dešimtmetį įsiveržė į kaimynines šalis Gruziją ir Ukrainą, bando pakirsti Vakarų galių suverenitetą, kišasi į mūsų ir kitų valstybių rinkimus, yra blogi.“

Pasak JAV valstybės sekretoriaus, Kurto Volkerio paskyrimas JAV specialiuoju atstovu Ukrainai „patvirtina mūsų ištikimybę Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo atkūrimui“.

„Be taikaus situacijos Ukrainoje sureguliavimo, kuris turi prasidėti nuo to, kad Rusija vykdytų Minsko susitarimus, santykiai su Rusija negali būti normalūs“, – pabrėžė JAV diplomatijos vadovas.

Jo nuomone, JAV ir Rusijos santykių normalizavimas neįmanomas esant dabartinei Rusijos vadovybei. „Kalbant apie Rusiją, neturime iliuzijų dėl režimo, su kuriuo susiduriame“, – sakė R. Tillersonas.