Antradienį per antskrydžius, kurių taikiniu tapo vienas kaimo turgus, taip pat buvo nukauta 11 sukilėlių ir sužeista 16 civilių, AFP sakė vienas pareigūnas, palaikantis Saudo Arabijos remiamą vyriausybę.

Nenorėjęs būti įvardytas, pareigūnas sakė, kad antskrydžių tikslas buvo iš oro paremti vietinį puolimą prieš husių sukilėlius Haimos kaime į šiaurės rytus nuo Tauzo, bet karo lėktuvai nepataikė į numatytą taikinį.

Taizas yra kontroliuojamas Saudo Arabijos remiamai vyriausybei ištikimų pajėgų, bet daugumą aplinkinių kaimiškų vietovių valdo sukilėlių. Šis regionas yra vienas iš pagrindinių frontų jau trečius metus šalį niokojančiame pilietiniame kare.

Toliau į vakarus, Raudonosios jūros pakrantėje, per Saudo Arabijos vadovaujamus antskrydžius prieš svarbų sukilėlių valdomą uostamiestį Chudaidą žuvo 22 husiai, sakė kariuomenės ir medicinos šaltiniai.

Per antskrydžius taikytasi į husių atsiųstą pastiprinimą iš sukilėlių valdomos sostinės Sanos, sakė šaltiniai.

Tarp žuvusiųjų – genties vadas Yasseras al Ahmaras, pridūrė šaltiniai.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija į konfliktą Jemene įsitraukė 2015 metų kovą, remdama tarptautinės bendruomenės pripažįstamą vyriausybę.

Nors koalicija naudoja galingą ginkluotę, sukilėliai tebevaldo sostinę ir didelę dalį šiaurinės šalies dalies.

Koalicija suintensyvino operacijas Jemene, sukilėliams lapkričio 4-ąją dieną ir gruodžio 19-ąją į Rijado pusę paleidus balistinių raketų.

Pirmadienį per susirėmimus ir antskrydžius į pietus nuo Chudaidos uostamiesčio nukauti 53 sukilėliai ir žuvo 12 vyriausybės karių.

Nuo koalicijos įsitraukimo į konfliktą pradžios Jemene žuvo daugiau nei 8 750 žmonių, nurodo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).