„Fabriko pastatas blokuotas, ruošiamasi operacijai sulaikyti nusikaltėlį“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė šaltinis.

Anksčiau jis nurodė, kad fabrike „Menševik“, kaip rodo preliminari informacija, šaudė buvęs įmonės direktorius Ilja Averjanovas. Pareigūnai šiuo metu veda su juo derybas.

„Fabriko „Menševik“ teritorijoje įvyko šaudymas; pagal preliminarius duomenis, žuvo fabriko apsaugininkas, dar mažiausiai du žmonės buvo sužeisti“, – sakė „Interfax“ pašnekovas.

Pasak jo, šautuvu ginkluotas užpuolikas užsibarikadavo pastate ir neįleidžia teisėsaugos darbuotojų.

Buvęs bendrasavininkis I. Averjanovas pareiškė, kad tapo turto užvaldymo auka. „Iš manęs pagal padirbtus dokumentus atėmė fabriką, sužlugdė mane“, – trečiadienį radijui „Business FM“ sakė jis.

„Ilovajsko gatvės 20 numeriu pažymėtame pastate įvyko konfliktas, kurio metu vienas iš jo dalyvių panaudojo šaunamąjį ginklą, kuriuo sužeidė kitą asmenį, sužeistasis mirė“, – teigia policijos atstovai spaudai. Patikslinama, kad minėtuoju adresu yra registruotas fabrikas „Menševik“.

Remiantis agentūros „Moskva“ duomenimis, iš viso per šaudynes nukentėjo keturi žmonės. Minėtasis fabrikas gamina konditerinius gaminius.

„Interfax“ naujienų agentūros šaltinis papasakojo, kad, remiantis išankstiniais duomenimis, šaudynes pradėjo buvęs bendrovės direktorius Ilja Averjanovas.

Anot lenta.ru šaltinio teisėsaugoje, šaudynės fabrike galėjo įvykti dėl nuosavybės ginčo. „Tarp dviejų vyrų įvyko ginčas dėl nuosavybės dėl valdomų subjektų. Dėl ko vienas iš jų šovė į savo oponentą, kuris mirė vietoje“, - sakė jis.

„Business FM“ pavyko telefonu susisiekti su dėl šaudynių įtariamu Ilja Averjanovu, kuris papasakojo apie savo poelgio priežastis.

„Aš – direktorius. Šiuo metu čia sėdžiu užsibarikadavęs. Trumpiau tariant, tai nusikaltėliai (...). Jie stebi situaciją, turto būklę. Iš manęs, suklastoję dokumentus, atėmė fabriką, pažemino. Turiu aštuonis vaikus.

Žinote, aš jau ketverius metus kovoju. Jie vis perpirkinėja, padirbinėja, klastoja dokumentus. Šiandien ryte atėjau į darbą, o jie mane puolė, surengė šturmą – pistoletais, visi ginkluoti. Turiu savigynai skirtą ginklą, šiandien jį tai savigynai ir panaudojau.

Deja, sužeidžiau mirtinai. Štai kokia istorija. Jeigu liksiu gyvas, kovosiu iki galo, šiuo metu esu apsuptas, apsuptas specialiųjų pajėgų. Viskas gerai. Dabar arba šaudyti, arba pasiduoti“, – teigia jis.