K. Sobčiak cituoja A. Navalno žodžius, pasakytus prieš 2011 m. rinkimus, kad boikotas „neveikia ir neturi prasmės politinės kovos požiūriu“. Pasak K. Sobčiak, per tuos metus niekas šiuo požiūriu nepasikeitė. Ji teigia, kad rinkimai vis dar yra vienintelis būdas ką nors pakeisti, o jų boikotas yra „neefektyvus ir žalingas metodas“, kuris ne tik sumažins rinkėjų aktyvumą, bet ir padidins dabartinio prezidento Vladimiro Putino balsų procentą.

„Aš suprantu, kaip dabar Aleksejui yra apmaudu ir sunku, tačiau bendras reikalas – svarbiau“, – instagrame parašė K. Sobčiak. Ji paragino visas Rusijos demokratines opozicijos jėgas suvienyti ir pakvietė A. Navalną tapti jos patikėtiniu tuo atveju, jei ji būtų įregistruota kandidate 2018 m. prezidento rinkimuose.

A. Navalnas anksčiau pirmadienį atsisakė savo pozicijos, išsakytos prieš šešerius metus, kai jis kvietė dalyvauti rinkimuose ir balsuoti už bet kurią partiją, išskyrus „Vieningąją Rusiją“. Pasak opozicijos politiko, Kremlius išmoko kovoti su šiuo politinės kovos metodu. Jis mano, kad dabar balsas „visiems prieš Putiną“ yra lygiavertis balsui už V. Putiną.

„Jei mes darome tik tai, kas buvo išrasta prieš 6 metus ir daugiau nebeveikia, tai mes tiesiog kvailiai“, – rašė A. Navalnas tviteryje.

Rusijos Centrinė rinkimų komisija pirmadienį vienbalsiai atmetė opozicijos veikėjo A. Navalno paraišką kitais metais įvyksiančiuose prezidento rinkimuose varžytis su dabartiniu šalies vadovu V. Putinu. A. Navalnas kviečia šalies rinkėjus boikotuoti prezidento rinkimus.