„Interfaks“ šaltinio duomenimis, autobusas užvažiavo ant šaligatvio, nutrenkė kelis žmones, o tuomet įvažiavo į požeminę perėją, kur įstrigo ant laiptų.

Kaip skelbia RBK, policija ir gelbėtojai svarsto, kad autobuso vairuotojas galėjo jo tiesiog nesuvaldyti. Tikslios nelaimės aplinkybės nustatinėjamos.

Liudininkų teigimu, medikų ir gelbėtojų darbas įvykio vietoje tebesitęsia. „Po autobusu vis dar gali būti aukų, visur aplink policija, metro tarnyba ir daug žmonių“, – pasakojo viena iš liudininkių.

Tuo tarpu Valstybinės automobilių inspekcijos Maskvos skyrius patvirtino, kad žuvo keturi žmonės.

„Prie Slaviansko bulvaro 3-ojo namo autobusas nuvirto į požeminę perėją, per incidentą žuvo keturi žmonės“, – nurodė pareigūnai.

Pasak Valstybinės automobilių inspekcijos atstovų, nukentėjusiųjų skaičius dar tikslinamas.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas pranešė, kad nukentėjusiesiems teikiama pagalba.

„Yra žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų. Teikiame skubią pagalbą. Užjaučiu žuvusiųjų artimuosius“, – parašė jis pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“.

Šaltinio teigimu, tas maršrutinis autobusas važiavo į vakarinį Skolkovo rajoną.

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti, kad autobusas sustojo ant požeminės perėjos laiptų.

„Dožd“ korespondentas pakalbino vieną iš avarijos liudininkų, kuris važiavo autobusu, kuris rėžėsi į požeminę perėją ir žmones.

„Vairuotojas sakė, kad po 15 minučių važiuosime. Aš tik atsisėdau, praėjo 5 minutės, o jis ne iš šio, nei iš to paspaudė akseleratoriaus pedalą. Priešais stovėjo autobusas, išvažiavo ant šaligatvio, jis galėjo važiuoti į medžius, bet jis specialiai, man taip pasirodė, ėmė ir trenkėsi į požeminę perėją. Vairuotojas net nebuvo šokiruotas, ramiai išlipo ir pasakė, kad nesuvaldė autobuso. Ir vaikščiojo aplink autobusą, net nesiėmė padėti žmonėms“, – pasakojo liudininkas.