Pasitikėjimą Georgijaus Kvirikašvilio vyriausybe išreiškė 103 deputatai, prieš ją balsavo 17 parlamento narių.

Naujojoje Gruzijos vyriausybėje bus 13 ministrų ir vienas valstybės ministras. Iki šiol šalyje buvo 16 ministrų ir du valstybės ministrai. Nuspręsta sujungti kelias ministerijas.

Ekonomikos ministerijos funkcijos ir įgaliojimai bus perduoti Ekonomikos ir tvaraus vystymosi ministerijai. Pastarajai institucijai atiteks ir dalis Aplinkos ir gamtos išteklių apsaugos ministerijos galių – ji rūpinsis gamtos išteklių valdymu. Nauja Aplinkosaugos ir žemės ūkio ministerija perims likusias Aplinkos ir gamtos išteklių apsaugos ministerijos bei Žemės ūkio ministerijos funkcijas.

Be to, naikinama Sporto ir jaunimo reikalų ministerija. Jaunimo reikalais nuo šiol rūpinsis Švietimo ir mokslo ministerija, o sporto reikalais užsiims Kultūros ir paminklų apsaugos ministerija. Visgi ji bus pervadinta į Kultūros ir sporto ministeriją.

Naujojoje vyriausybėje bus vienas naujas ministras – Michailas Čchenkelis, stosiantis prie Švietimo ir mokslo ministerijos vairo. Ekonomikos ir tvaraus vystymosi ministru taps Dmitrijus Kumsišvilis, aplinkosaugos ir žemės ūkio – Levanas Davitašvilis, anksčiau dirbęs žemės ūkio ministru, o Kultūros ir sporto ministerijai vadovaus Michailas Giorgadzė, buvęs kultūros ir paminklų apsaugos ministras.

Savo postus išsaugojo užsienio reikalų ministras Michailas Džanelidzė, gynybos ministras Levanas Izorija, vidaus reikalų ministras Georgijus Gacharija, teisingumo ministrė Tėja Culukiani, finansų ministras Mamuka Bachtadzė, Infrastruktūros ir regionų valdymo ministerijos vadovas Zurabas Alavidzė, Darbo, sveikatos ir socialinės apsaugos ministerijos vadovas Davidas Sergejenka, bausmių vykdymo ministras Kacha Kachišvilis, priverstinai iš okupuotų teritorijų perkeltųjų asmenų, pabėgėlių ir įkurdinimo ministras Sozaras Subaris bei už susitaikymą ir piliečių lygybę atsakingas valstybės ministras Ketevanas Cichelašvilis.

Gruzijos parlamentas nusprendė panaikinti valstybės ministeriją, atsakingą už integracijos į Europos ir Šiaurės Atlanto struktūras. Jos funkcijos perduodamos Užsienio reikalų ministerijai.

Be kita ko, naikinama ir Saugumo ir krizių valdymo taryba. Nepaprastųjų situacijų valdymo tarnyba taps atskaitinga ministrui pirmininkui.

„Išorinės politikos pagrindiniai prioritetai yra saugumo ir suvereniteto stiprinimas, šalies deokupacija ir teritorinio vientisumo atkūrimas taikiai sureguliuojant konfliktą su Rusijos Federacija, neaukojant strateginių interesų“, – sakoma naujoje vyriausybės programoje.

2008 metais Gruzija buvo įsitraukusi į trumpą, bet intensyvų karą su Rusija dėl savo separatistinių teritorijų – Pietų Osetijos ir Abchazijos.

Vyriausybės programoje numatyta, kad pagrindinė Gruzijos užsienio politikos tema yra vykdyti „okupuotų teritorijų nepripažinimo politiką, įtraukus tarptautinę bendruomenę pasiekti šalies deokupaciją, tęsti darbą, kad prasidėtų dialogo ir susitaikymo su abchazais ir osetinais procesas“.

„Gruzijos geopolitinė aplinka yra sudėtinga ir kintanti. Atsižvelgus į esamus globalius ir regioninius iššūkius, Gruzija dėl suvereniteto stiprinimo ir šalies saugumo neturi kitų alternatyvų, tik integruotis į NATO ir toliau gilinti bendradarbiavimą su JAV, pagrindinėmis strateginėmis partnerėmis“, – sakoma programoje.

Naujoje šalies vyriausybės programoje sakoma, kad „Gruzijos tikslas yra visiška integracija į Europos Sąjungą; tai visiškai atspindi nepalaužiamą daugumos šalies gyventojų valią tapti oria ir visateise demokratiškų šalių bendrijos nare“.

Naujosios vyriausybės programos nepalaikė ir balsavime nedalyvavo opozicinės frakcijos „Nacionalinis judėjimas“, „Europietiška Gruzija“ bei „Patriotų aljansas“.