Išpuolio grėsmė buvo tokia reali, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė svarstė galimybę uždaryti oro uostą, pranešė britų savaitraštis "The Sunday Times". Savaitgalį britų saugumo šaltiniai atskleidė, kad "Al Qaeda" vykdė žvalgybą oro uoste Rytų Europos valstybėje, tikėtina, Lenkijoje, Latvijoje ar Estijoje.

Šaltinis laikraščiui "The Sunday Times" pasakojo: "Buvo planuojama pagrobti lėktuvą ten, kur saugumas nėra taip sustiprintas, kaip Vakarų Europos oro uostose. Po to lėktuvas būtų nuskraidintas į terminalą "Heathrow", kur galėtų žūti daugybė žmonių".

Tuometinis Latvijos vidaus reikalų ministras Maris Gulbis, paklaustas, ar 2003 m. vasarį iš britų struktūrų buvo gauta kokios nors informacijos apie teroristinio išpuolio grėsmę Rygoje, nurodė, kad tokio pobūdžio informacija yra slapta ir negali būti atskleista. Vis dėlto jis sakė, kad būta atvejų, kai Latvijos uostuose ir Tarptautiniame Rygos oro uoste imtasi sustiprintų saugumo priemonių.

2003 m. vasario 11 d. dėl teroristinio išpuolio grėsmės Didžiosios Britanijos policija į Londono "Heathrow" oro uosto apsaugą pasitelkė armiją. Tuomet Londono policija pranešė, kad šių priemonių imtasi baiminantis galimų teroristinės organizacijos "Al Qaeda" išpuolių.