Leidinys remiasi trimis šaltiniais – dviem buvusiais JAV pareigūnais, susipažinusiais su dabartiniais JAV ketinimais, ir vienu Donaldo Trumpo administracijos pareigūnu.

Pastaraisiais mėnesiais Baltieji rūmai smarkiai suaktyvino pasirengimo veiksmus kariniam planui, nes būgštauja, kad diplomatija yra neveiksminga, sakė šaltiniai.

Jungtinės Valstijos viliasi, kad karinė jėga parodys Kim Jong Unui, jog Amerika yra „rimtai“ pasiryžusi sustabdyti tolesnę Šiaurės Korėjos branduolinės programos plėtrą.

Vienas iš variantų yra sunaikinti raketų paleidimo vietą, kol režimas nepanaudojo jos naujam raketos bandymui. Ataka gali būti nukreipta ir prieš ginklų saugyklas, rašo telegraph.co.uk.

Jungtines Valstijas taip pat neramina tikimybė, jog Šiaurės Korėja gali sukurti biologinį ginklą.

Sukėlė pasipiktinimo bangą

Po naujausio Šiaurės Korėjos raketos bandymo lapkričio pabaigoje, Jungtinės Valstijos paragino visas šalis nutraukti diplomatinius ir prekybinius santykius su Pchenjanu. JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose (JT) Nikki Haley skubiai sušauktame JT Saugumo Tarybos posėdyje trečiadienį, be to, įspėjo Šiaurės Korėją, kad „karo atveju“ Pchenjano režimas bus „visiškai sunaikintas“.

Per Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį, paskubomis sušauktą Šiaurės Korėjai paleidus tarpžemyninę balistinę raketą, Vašingtonas paragino imtis griežtų veiksmų.

„Šiaurės Korėjos diktatorius vakar pasirinko (ir šiuo pasirinkimu) priartino pasaulį prie karo, ne nutolino nuo jo“, – Saugumo Tarybai tuo metu sakė JAV ambasadorė N. Haley.

„Jei prasidės karas, neapsigaukite: Šiaurės Korėjos režimas bus visiškai sunaikintas“, – sakė ji.

Pchenjanui išbandžius savo trečią tarpžemyninę balistinę raketą, kuri esą gali smogti taikiniui bet kurioje JAV vietoje, Amerikos prezidentas Donaldas Trumpas pavadino Kim Jong Uną „nesveiku pienburniu“ ir pagrasino griežtomis naujomis sankcijomis.

Karinga retorika

Ir JAV prezidentas, ir Šiaurės Korėjos lyderis yra linkę į karingą retoriką bei asmeninius įžeidimus. Toks elgesys kelia pavojų įstumti Rytų Aziją į konfliktą, galintį pareikalauti milijonų gyvybių.

D. Trumpas nuolat vadina Kim Jong Uną „mažuoju raketininku“ ir grasino sunaikinti jo režimą „ugnimi ir įniršiu“. Šiaurės Korėja D. Trumpą yra pavadinusi „senu nuokvaka“.

Spalio mėnesį, R. Tillersonui paskelbus, kad jis atvėrė diplomatinius kanalus kontaktams su Pchenjanu, D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad jo diplomatijos vadovas bandydamas kalbėtis su Kim Jong Unu „švaisto savo laiką“.

Įtampa dar labiau padidėjo JAV ir Pietų Korėjai surengus savo didžiausias per visą istoriją bendras oro pajėgų pratybas, nors Kinija ir Rusija ragino pratybas įšaldyti.