Praėjusį penktadienį Toronto policija rado 75 m. B. Shermano ir 70 m. jo žmonos Honey kūnus jų namuose North Yorke. Sutuoktiniai neseniai buvo įkėlę skelbimą, kad parduoda savo 6,9 mln. dolerių vertės namą, vėliau nekilnojamojo turto agentas negalėjo su jais susisiekti ir atėjo į namus. Jų kūnus rado prie baseino, sakė šaltinis „Toronto Star“ korespondentui.

Praėjusį sekmadienį, po savaitgalį atliktų skrodimų Toronto policija pranešė, kad sutuoktiniai mirė nuo kaklo užveržimo. Policija nuo pat pradžių sakė, kad filantropų poros mirties aplinkybės įtartinos, kita vertus, nebuvo jokių įsibrovimo į jų namus požymių ir neieškota įtariamųjų.

Šaltinis policijoje teigė, kad poros kūnus rado kabančius nuo baseiną supančios užtvaros.

B. Shermanas 1974 m. įkūrė farmacijos bendrovę „Apotex“, jo verslo tinklo vertė buvo apie 3,65 mlrd. dolerių, jis buvo 15-as turtingiausias žmogus šalyje.

Shermanai buvo vieni iš dosniausių Kanados filantropų, jie aukodavo milijonus dolerių mokykloms, ligoninėms ir labdaros organizacijoms. B. Shermanas buvo žinomas, kaip įžvalgus, karingas verslininkas, kuris vis dar daug dirbo ir važinėjo kukliais automobiliais, nepaisant turimo didžiulio turto, rašo „New York Times“.

Dalis poros draugų ir kolegų sakė netikintys, kad kažkuris iš sutuoktinių pakėlė ranką prieš kitą, o paskui prieš save, juk Shermanai neseniai susilaukė dar vieno anūko ir, regis, džiaugėsi visais savo gyvenimo aspektais.

„Neturiu nė menkiausios abejonės, tai – dviguba žmogžudystė, – sakė leidiniui „New York Times“ artima poros bičiulė, Kanados senatorė Linda Frum. – Kad Barry būtų galėjęs pakelti ranką prieš Honey? Jis ją dievino. Tai neįmanoma. Jis buvo švelnus, geras žmogus.“

Nekilnojamojo turto agentas, artimas Shermanų draugas Fredas Waksas teigė, kad B. Shermanas turėjo verslo sandorių visame pasaulyje.

„Kai tau priklauso tokio dydžio industrija ir (sukasi) tokios (pinigų) sumos, atsiranda priešų. Atsiranda priešų visame pasaulyje“, – sakė jis.

Buvęs kolega farmacijos srityje Murray Rubinas sakė leidiniui „The Globe and Mail“: „Barry patiko vienas dalykas – dirbti. Jis dirbdavo septynias dienas per savaitę ir jam tai patiko.“

Paklaustas, ar galėjo būti, kad vienas sutuoktinis nužudė kitą, o paskui pats nusižudė, M. Rubinas atsakė: „Tai neįmanoma.“

Policija anksčiau pranešė, kad B. Shermano namuose Toronte penktadienį buvo rasti du įtartinomis aplinkybėmis mirę asmenys.

Policija aukų vardų nenurodė, bet Kanados žiniasklaida pranešė, kad tai yra B. Shermanas ir jo žmona Honey.

„Mums buvo praneštos tragiškos naujienos, kad netikėtai mirė Barry ir Honey Shermanai“, – sakoma 1974 metais B. Shermano įsteigtos „Apotex“ pranešime socialiniame tinkle „Twitter“.

Toronto policija pranešė, kad penktadienį maždaug vidurdienį buvo gautas medicininio pobūdžio iškvietimas ir kad nuvykę pareigūnai „namuose rado du mirusius žmones“.

Jų mirtis vadinama įtartina, bet, kaip pranešė Kanados žiniasklaida, policija nurodė jokių įtariamųjų neieškanti.

Poros kūnus rado jų nekilnojamojo turto agentas. BBC skelbia, kad nėra ženklų, jog į jų namą buvo įsilaužta.

Policija tvirtina laukia, kada ekspertai praneš išvadas apie poros mirties priežastis, kad galėtų imtis tolimesnių žingsnių. Kanados žiniasklaidoje pasirodė pranešimų esą B. Shermanas nužudė savo žmoną ir vėliau pakėlė ranką pats prieš save.

Tačiau Shermanų šeimos išplatintame pranešime teigiama, kad niekas iš artimųjų tokia versija netiki. Šalies politinis elitas reiškė liūdesį dėl šių garsių filantropų mirties.

Ministras pirmininkas Justinas Trudeau sakė, kad jį „nuliūdino naujienos apie staigią Barry ir Honey Shermanų mirtį“. Kanados žiniasklaida pranešė, kad Shermanai neseniai nusprendė parduoti savo namus, už kuriuos norėjo gauti maždaug 7 mln. Kanados dolerių (4,6 mln. eurų).

Žurnalas „Forbes“ B. Shermaną vadina vienu turtingiausių Kanados žmonių, o jo turtą vertina 3 mlrd. JAV dolerių (2,54 mlrd. eurų).