Liudviko XIV rūmai (Chateau Louis XIV) – netoli Versalio stūkstanti 4645 kvadratinių metrų ploto pilis, kurioje Kim Kardashian kadaise norėjo kelti savo vestuves – 2015 metais buvo parduoti už 275 mln. eurų.

Tuo metu pirkėjo tapatybė nebuvo skelbiama, tačiau dabar laikraštis „The New York Times“ praneša išsiaiškinęs, kad rūmus, kuriuos žurnalas „Forbes“ yra pavadinęs „brangiausiais pasaulyje namais“, įsigijo Saudo Arabijos sosto įpėdinis, princas Mohammedas bin Salmanas.

Tyrimą atlikę šio laikraščio žurnalistai gavo vieną su pilies pirkimu susijusį dokumentą, kuris atvedė prie Saudo Arabijos sosto įpėdinio.
Tokie pranešimai veikiausiai suerzins 32 metų princą, kuris namuose propaguoja taupymo priemones ir yra pradėjęs kovą su korupcija bei neteisėtu karalystės elito praturtėjimu.

Princai, šeichai ir verslo magnatai, kurie anksčiau nakvodavo karališkuose apartamentuose, šiuo metu naktis leidžia ant Rijado viešbučio „Ritz Carlton“ grindų ir yra akylai prižiūrimi sosto įpėdiniui lojalių saugumo pajėgų.

„The New York Times“ nurodo, kad tikrąjį Liudviko XIV pilies savininką dangstė įvairios įmonės Prancūzijoje ir Liuksemburge.
Tačiau jos visos priklausė Saudo Arabijos bendrovei „Eight Investment Company“, kuriai vadovauja princo Mohammedo asmeninio fondo vadovas, teigė laikraštis, savo teiginius grįsdamas informacija, kuri buvo gauta iš vadinamų Rojaus dokumentų, kuriuos nutekino viena Bermudų teisinių paslaugų kontora.

„The New York Times“ pažymi, kad ši Prancūzijos pilis yra vienas iš kelių ekstravagantiškų pastarojo meto princo pirkinių. Tarp jų taip pat yra 500 mln. dolerių kainavusi jachta ir 450 mln. dolerių atsiėjęs vienas Leonardo da Vinci paveikslas.

Anot laikraščio, neseniai „Eight Investment“ taip pat įsigijo 250 ha valdas netoli Paryžiaus esančioje Kondė prie Vesgrė vietovėje, kuri dar vadinama Ruvrėjumi.

Liudviko XIV rūmai yra suprojektuoti pagal XVII amžiaus Prancūzijos pilių pavyzdį, bet iš tikrųjų buvo pastatyti vos prieš kelis metus.
Juose yra atviri ir uždari baseinai, privatus kino teatras, skvošo kortas, dvi pobūvių salės ir naktinis klubas.

Pilyje taip pat įrengta 10 miegamųjų kambarių, didžiulis priėmimo kambarys su freskomis ištapytu 15 m aukščio kupolu, biblioteka, vyno rūsys su vieta 3 tūkst. butelių ir „vieta meditacijai“ po ratu einančiu akvariumu, kuriame plaukioja milžiniškas sturys.