„Per susirėmimus nukentėjo 60 Nacionalinės gvardijos pareigūnų. Į įvykio vietą atvyko greitosios pagalbos ekipažų. Suteikus jiems pirmąją medicinos pagalbą, 45 (pareigūnai) toliau vykdė savo tarnybines pareigas, o 15 buvo hospitalizuoti; 13 iš jų apsinuodijo dujomis, vienas patyrė veido traumą, vienas – galvos traumą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sekmadienio vakarą parašė Nacionalinės gvardijos atstovai.

Viešąją tvarką ir saugumą Kijevo centre užtikrino apie 1 000 Ukrainos nacionalinės policijos pareigūnų ir Nacionalinės gvardijos kariškių.

Po eisenos Nepriklausomybės aikštėje M. Saakašvilis ir keletas šimtų renginio dalyvių pabandė Spalio rūmuose įkurti protestų koordinavimo būstinę, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Visgi jiems bandant užeiti į pastatą kilo trumpas susirėmimas tarp pareigūnų ir protestuotojų, pastariesiems bandant nesėkmingai prasiveržti pro policijos kordoną.

Demonstrantai ragino surengti apkaltą Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai, kurį jie kaltina korupcija.

Nacionalinė gvardija nurodė, kad akcijos dalyviai, bandydami įsiveržti į minėtus rūmus Dangiškosios šimtinės didvyrių alėjoje ėmė svaidyti petardas, naudojo pirotechniką, sugadino pastato duris ir susirėmė su policija.

„Tuo metu pastate buvo apie 800 žiūrovų, įskaitant ir vaikus. Demonstrantai bandė įsiveržti į pastato vestibiulį“, – sakoma pareigūnų pranešime.

Dėl įvykių Ukrainos sostinės centre buvo pradėtos trys baudžiamosios bylos.

DELFI primena, kad Ukrainos policija buvo areštavusi M. Saakašvilį po gruodžio pradžioje surengto nesėkmingo teisėsaugos reido.

Generalinis prokuroras Jurijus Lucenka nurodė, jog 49 metų kovos su korupcija aktyvistas buvo sulaikytas dėl įtarimų, kad mėgino įvykdyti perversmą ir kad jo opozicinės partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“ veiklą rėmė Rusijoje besislapstantis verslininkas Serhijus Kurčenka. Įtariama, kad iš jo M. Saakašvilis yra gavęs 500 tūkst. JAV dolerių.