Pontifikas padėkojo Šv. Petro aikštėje susirinkusiems tikintiesiems už bendrą maldą ir jam sudainuotą „Su gimimo diena“. Savo gimtadienį popiežius pažymėjo tortu su nuotrauką, kurioje popiečius ant pečių neša pasaulį. Nuotrauką sukūrė Italijos grafičių meistras Mauro Pallotta.

Šis menininkas 2014 metais popiežių Pranciškų pavaizdavo supermenu ir ėmė remti Vatikano labdaringus projektus prekiaudamas marškinėliais su skrendančiu popiežiumi.

Ant kriaušių ir cinamono skonio torto baltai apsirengęs popiežius pavaizduotas ant pečių nešantis į dvi dalis skilusį ir susiūtą pasaulį, kas simbolizuoja pontifiko galią vienyti žmones. Tortą pagamino Romos kepykla „Hedera“.

Šiemet popiežiaus Pranciškaus gimtadienis sutampa su trečiuoju Advento sekmadieniu, kurį Bažnyčia mini kaip ypatingo džiaugsmo akimirką, nes artėja Jėzaus Kristaus gimimas.

„Visuomet džiaukitės, net jei reikalai nesivysto taip, kaip norėtumėte“, – sakė popiežius susirinkusiems. Jis taip pat pabrėžė, kaip svarbu apsaugoti vaikus nuo suaugusiųjų bėdų.

„Kai vaikai mato problemas namie, kai tėvai pykstasi, jie kenčia. Neliūdinkite jų. Jie visuomet turi augti lydimi džiaugsmo“, – sakė pontifikas.