Mitingą suorganizavo šalies aukščiausioji islamiška institucija – Indonezijos ulemų taryba. Jį remia ir vyriausybė bei kelios kitos islamiškos organizacijos.

Policija skelbia, kad prie Nacionalinio paminklo susirinko 80 tūkst. žmonių. Jie laiko Palestinos vėliavas ir transparantus „Laisva Palestina“ bei skanduoja „Dievas yra didis!“.

„Tai yra mano, kaip musulmono, solidarumo su mano musulmonais broliais ir seserimis Palestinoje išraiška. ... „Al-Aqsa“, istorinė musulmonų mečetė, yra ten (Jeruzalėje – BNS)“, – sakė iš šalia Džakartos esančio Bogoro miesto atvykęs Hermawati (Hermavatis).

Daugiausia baltai apsirengę žmonės ragino Jungtines Valstijas pakeisti savo sprendimą.

Mitinge, vykusiame vos keli metrai nuo JAV ambasados, dalyvavo ir Indonezijos religinių reikalų ministras bei Džakartos gubernatorius.

Praėjusį trečiadienį JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sprendimą pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine pasmerkė Indonezijos ir kitų islamiškų šalių lyderiai, susirinkę į skubų Islamo bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikimą Stambule. Jie ragino pasaulio galinguosius pripažinti okupuotąją Rytų Jeruzalę Palestinos sostine ir pripažinti D. Trumpo sprendimą negaliojančiu.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba rengia rezoliucija, kuria būtų pripažįstama, kad bet kokie Jeruzalės statuso pakeitimai yra neteisėti ir privalo būti atšaukti.

Jeruzalės, kurią šventu miestu laiko krikščionys, žydai ir musulmonai, statusas yra jautrus klausimas Izraelio ir palestiniečių konflikte. Izraelis mano, kad visas nepadalintas miestas yra jo sostinė. O palestiniečiai Rytų Jeruzalę, kurią tarptautinė bendruomenė laiko Izraelio aneksuotą nuo 1967 metų, laiko savo būsimos valstybės sostine.