Opozicija buvo pateikusi prezidentui ultimatumą palikti postą, priešingu atveju žadėdama pradėti jo apkaltos procesą dėl kaltinimų gavus kyšių iš Brazilijos statybų milžinės „Odebrecht“.

„Neišsižadėsiu savo garbės, vertybių ir neatsisakysiu savo, kaip prezidento, pareigų“, – sakė P. P. Kuczynski, per televiziją kreipdamasis į tautą.

„Aš nebėgsiu, nesislėpsiu, nes neturiu jokios priežasties taip elgtis“, – sakė prezidentas, palaikomas savo vyriausybės ministrų.

Jis pažadėjo bendradarbiauti su Kongreso tyrimų komisija ir šalies Generaline prokuratūra.

Kongresą kontroliuojanti dešiniojo sparno partija „Liaudies jėga“ (Fuerza Popular , FP) įspėjo, kad pradės prezidento apkaltos procedūrą, jei P. P. Kuczynski iki ketvirtadienio neatsistatydins.

„Odebrecht“ pavadinimas figūruoja virtinėje didžiulio masto korupcijos bylų, iškeltų keliose Lotynų Amerikos valstybėse. Kompanija trečiadienį atskleidė 2004–2013 metais P. P. Kuczynski už konsultacijas sumokėjus 5 mln. JAV dolerių.

Dalį to laikotarpio P. P. Kuczynski ėjo ekonomikos ministro pareigas ir vadovavo tuometinio prezidento Alejandro Toledo kabinetui.

„Odebrecht“ teigia sumokėjusi A. Toledo 20 mln. dolerių kaip „dėkingumo mokestį“ už pergalę konkurse dėl pelningo kontrakto nutiesti greitkelį tarp Brazilijos ir Peru.

„Akivaizdu, kad jis nebegali toliau užimti aukščiausio posto valstybėje“, – sakė FP atstovas spaudai Danielis Salaverry, kalbėdamas apie centristinių pažiūrų P. P. Kuczynski, pernai išrinktą prezidentu penkerių metų kadencijai.

Tačiau savo kalboje P. P. Kuczynski sakė, jog neatsistatydins, nes „brangiai mokame už demokratijos atkūrimą ir neketiname jos prarasti“.