Skelbiama, kad susidūrė regioninis traukinys ir mokyklinis autobusas. Nelaimė įvyko mažame miestelyje netoli Perpignano, esančio šalia sienos su Ispanija. BBC.co.uk skelbia apie 4 žuvusiuosius, dar beveik 20 buvo sužeista. Kai kurie iš jų – sunkios būklės..

Į įvykio vietą išsiųstos gausios gelbėtojų ir medikų pajėgos. Dauguma nukentėjusių 13-17 metų moksleiviai. Jauniausiai aukai – aštuoneri.

Avarija įvyko 16:30 vietos (18:30 Lietuvos) laiku. Liudininkai praneša, kad smūgio būta stipraus – autobusas buvo perkirstas per pusę.

Įvykio vietoje dirba 70 ugniagesių gelbėtojų, į orą pakelti 4 sraigtasparniai.

Pirėnų regiono saugumo tarnybos viršininkas patvirtino, kad minėtoji nelaimė šiame regione įvyko traukiniui važiuojant vakarų kryptimi iš Perpignano į Villefranche de Conflent miestą.

Pasak kanalo BFMTV, traukinys rėžėsi į autobuso užpakalinę dalį.

Prezidentas Emmanuelis Macronas tviteryje parašė: „Visos mano mintys yra su šios baisios mokyklinį autobusą ištikusios nelaimės aukomis ir jų artimaisiais. Valstybė visa mobilizuota padėti jiems“.

Ministras pirmininkas Edouard'as Philippe'as ir transporto ministrė Elisabeth Borne atvyksta iš susitikimo Kahore.

„Siaubingas įvykis“, – sakė švietimo ministras Jeanas-Michelis Blanqueras, pridurdamas esąs „labai nuliūdintas“.

Vietinis laikraštis „L'Independant“ paskelbė vienos iš traukinio keleivių, Barbaros, įspūdžius, kad „smūgis buvo labai stiprus, manėme, kad traukinys nuvirs nuo bėgių“.

Minėta, kad autobusas pralaužė reguliuojamos pervažos šlagbaumą.

Ši nelaimė jau trečia mirtina per ketverius metus Prancūzijos geležinkeliuose.