Antskrydis buvo surengtas po to, kai palestiniečių kovotojai paleido raketą Pietų Izraelio kryptimi.

Izraelis praėjusią naktį okupuotame Vakarų Krante taip pat areštavo virtinę „Hamas“ aukšto rango narių, įskaitant vieną iš judėjimo lyderių toje teritorijoje.

Antradienį vėlai vakare Izraelio kariškiai pranešė, kad iš Gazos Pietų Izraelio kryptimi buvo paleistas nenustatytas „sviedinys“.

Izraelio armijos atstovė spaudai naujienų agentūrai AFP sakė, jog „labai tikėtina“, kad tai buvo raketa, tačiau neaišku, kur ji nukrito.

Pastarąją savaitę palestiniečiai iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją paleido ne vieną raketą ir sviedinį, pasipiktinę JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimu oficialiai pripažinti Jeruzalę žydų valstybės sostine.

„Reaguodamos į tai, kad anksčiau iš Gazos Ruožo Izraelio kryptimi buvo paleistas sviedinys, Izraelio oro pajėgos smogė „Hamas“ kariniam kompleksui Gazos Ruožo pietuose“, – trečiadienį nurodė armija.

Gazos saugumo pareigūnai sakė, kad Izraelio orlaivis atakavo „Hamas“ jūrų bazę į vakarus nuo Chan Jūniso ir netoliese esančią atvirą teritoriją.

Per antskrydį nesunkių sužalojimų patyrė trys palestiniečiai, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija. Izraelis apie žuvusius ar nukentėjusius žmones nepranešė.

Tarp praėjusią naktį areštuotų „Hamas“ narių yra Hassanas Yousefas – vienas iš šio islamistų judėjimo įkūrėjų. Jis buvo areštuotas Ramalos mieste, informavo „Hamas“.

2012–2014 metais kalėjęs H. Yousefas yra 2006-aisiais išrinkto ir šiuo metu praktiškai nefunkcionuojančio palestiniečių parlamento narys.

„Jis buvo areštuotas, nes kurstė „Hamas“ veiklą Vakarų Krante ir jai vadovavo“, – AFP sakė Izraelio vidaus saugumo tarnybos „Shin Bet“ atstovė spaudai.

H. Yousefo sūnų Mosabą Hassaną Yousefą išgarsino prieš kelerius metus pasirodęs dokumentinis filmas „Žaliasis princas“ (The Green Prince). Jame pasakojama, kaip šis veikėjas dešimtmetį šnipinėjo Izraelio vidaus saugumo tarnybai „Shin Bet“.

H. Yousefas išsižadėjo sūnaus, kai šis prisipažino Izraelio naudai šnipinėjęs „Hamas“.

D. Trumpo sprendimas pripažinti Jeruzalę Izraelio sostinę išprovokavo didžiulius protestus palestiniečių teritorijose. Nuo praėjusio trečiadienio, kai jis buvo paskelbtas, per susirėmimus ir atsakomuosius Izraelio antskrydžius jau žuvo keturi žmonės, dar šimtai buvo sužeisti.