„Prašau, jeigu galite, atleiskite“, – į žuvusiųjų artimuosius ir nukentėjusiuosius kreipėsi E. Zaiceva.

Ji pridūrė, kad narkotikų niekada nevartojo, vieninteliai preparatai, kuriuos esą vartojo – skausmą malšinantys vaistai.

A. Zaicevos advokatė Julija Kozyr sako, kad medžiagos, kurių ekspertizės metu aptikta merginos organizme, yra pėdsakai jos klientės išvakarėse vartoto skausmą malšinančio vaisto.

Gynyba taip pat patikino, kad neginčija kaltinimų, kurie reikalauja merginos sulaikymą pratęsti dar dviem mėnesiams.

DELFI primena, kad spalio 18 dieną „Lexus“ rėžėsi į prieš šviesoforo stovėjusius pėsčiuosius. Automobilį vairavo dvidešimtmetė studentė E. Zaiceva – Charkovo verslininko Vasilijaus Zaicevo įdukra. 6 žmonės žuvo, dar 5 buvo sunkiai sužeisti.

Antruoju avarijos dalyviu tapo „Volkswagen Touareg“ vairavęs verslininkas Genadijus Dronovas. Paaiškėjo, kad mergina dalyvavo lenktynėse naktinėmis miesto gatvėmis.

„Pasirodo, „Lexus“ dalyvavo automobilių lenktynėse naktinio Charkovo gatvėmis. Nekalti pėstieji tapo kvailo jaunos mergelės noro dar padidinti greitį aukomis“, – feisbuko paskyroje rašė Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas ir šalies vidaus reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas Antonas Geraščenka.

„Touareg“ vairuotojas įtariamuoju tapo lapkričio 6 dieną. Prokuratūra įtaria, kad tuo metu, kai įvyko susidūrimas su dideliu greičiu ukrainiečių oligarcho įdukros E. Zaicevos vairuojamu „Lexus“ markės automobiliu, jis važiavo degant geltonam šviesoforo signalui.

Spalio 20 dieną teismas suėmė Eleną Zaicevą dviem mėnesiams be teisės išeiti į laisvę sumokėjus užstatą ir atėmė vairuotojo pažymėjimą iki gruodžio 19 dienos. Be to, policija konfiskavo „Lexus“ ir „Volkswagen Touareg“.

Vėliau pranešta, kad teismas patenkino prokuratūros prašymą ir pratęsė suėmimą be teisės paleisti už užstatą.

Remiantis prokuratūros pateikiamais duomenimis, E. Zaicevos šlapime aptikta opiatų, žmogaus organizmą veikiančių panašiai kaip opijus. Šią informaciją teismo posėdžio metu pateikė tyrėjas, atsižvelgdamas į ekspertizės rezultatus.

E. Zaicevos advokatė J. Kozyr kategoriškai atmetė šiuos kaltinimus. Jos teigimu, E. Zaiceva buvo priversta pakartotinai duoti kraujo ir šlapimo tyrimams tyrėjo kabinete, kai ten buvo 50 nepažįstamų asmenų, skirtingai save vadinančių ir reikalaujančių tai padaryti.

Atsakydamas į tokius advokatės pasisakymus tyrėjas pareiškė, kad kraujas ir šlapimas tyrimams atlikti buvo paimti priklausomybių centro laboratorijoje.

Ekspertizės rezultatai E. Zaicevos gynėjus apstulbino, todėl buvo paprašyta trijų valandų šiam dokumentui išnagrinėti. Kaltintojai paaiškino, kad tyrimų rezultatai teko laukti, nes narkotinėms medžiagoms nustatyti skirti tyrimai trunka ganėtinai ilgai.

Teisėjo vykdytos apklausos metu E. Zaiceva pareiškė, kad jai taikomas gydymas dėl 2007 m. įvykusios avarijos metu patirtos traumos. Į prokuroro klausimą, ar ji avarijos dieną vartojo kokių nors medikamentų, tragedijos kaltininkė atsakė neigiamai. Opiatai – tai narkotiniai opiumo alkaloidai.

Egzistuoja ir opioidų kategorija – tai preparatai, organizmui darantys į opijaus efektą panašų poveikį. Šios medžiagos taip pat laikomos opiatinių receptorių agonistais.