Trys moterys, kurios teigia, kad D. Trumpas prieš tapdamas prezidentu prie jų seksualiai priekabiavo, pirmadienį paragino Kongresą pradėti tyrimą dėl jo elgesio ir jam reiškiamų įtarimų.

Rachel Crooks, kuri dirbo priimamojo sekretore D. Trumpo verslo imperijos būstinėje „Trump Tower“ Niujorke, teigia, kad jis prievarta ją pabučiavo į lūpas, kai ji 2005 metais jam prisistatė.

Jessica Leeds teigia, kad D. Trumpas prieš kelis dešimtmečius komerciniame lėktuve ją grabinėjo ir per prievartą bučiavo.

Socialiniame tinkle „Twitter“ respublikonų prezidentas atsikirto ir, regis, apkaltino demokratus kurstant šias moteris, kurios apie prezidento priekabiavimą papasakojo žurnalistams.

„Nepaisant tūkstančių iššvaistytų valandų ir daugelio išleistų milijonų dolerių, demokratai negalėjo parodyti jokio slapto susimokymo su Rusija, tad dabar pereina prie moterų, kurių aš nepažįstu ir/ar niekada nebuvau sutikęs, melagingų kaltinimų ir sufabrikuotų istorijų. NETIKROS NAUJIENOS!“ – parašė jis.

54 Kongreso demokračių grupė pirmadienį paragino atlikti tyrimą, o demokratų senatorė Kirsten Gillibrand paragino D. Trumpą atsistatydinti.

Prezidentas tviteryje pareiškė, kad „lengvasvorė senatorė“ K. Gillibrand „ne taip seniai“ buvo atėjusi į jo biurą „maldauti“ įnašų kampanijai (ir dėl jų būtų padariusi bet ką)“.

Šią žinutę demokratai pavadino šiurkščia ir seksistine, o K. Gillibrand atkirto: „Jūs negalit nutildyti manęs ar milijonų moterų, kurios išėjo iš pašalio prabilti apie netinkamumą ir gėdą, kuriuos atsinešėte į Ovalųjį kabinetą.“

16 moterų viešai pareiškė apie nederamą D. Trumpo elgesį. Pats D. Trumpas viename įraše, kuris buvo paviešintas rinkimų kampanijos metu, gyrėsi, kad gali nebaudžiamas bučiuoti ir grabinėti moteris, nes yra įžymus.

Praėjusią savaitę dėl įtarimų seksualiniu priekabiavimu apie atsistatydinimą paskelbė trys Kongreso nariai, tarp jų – demokratų senatorius Alas Frankenas.