Kijevo teismas pirmadienio vakarą nusprendė, kad, kol vyksta tyrimas, M. Saakašviliui neturi būti taikomas kardomasis kalinimas ir jį paleido. Argumentai buvo pateikti antradienį.

M. Saakašvilis kaltinamas remiantis nusikalstamą organizaciją. Teigiama, kad jis gavo šimtus tūkstančių eurų iš buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus aplinkos.

Prokuratūra pasirengusi įtartinų telefoninių įrašų vertinimui pasitelkti Federalinio tyrimų biuro (FTB) arba britų Skotland Jardo ekspertus, sakė J. Lucenka. M. Saakašvilis minėtais pinigais esą organizavo vyriausybės nuvertimą.

Nuo spalio M. Saakašvilio šalininkai yra susibūrę prie parlamento Kijeve. Sekmadienį tūkstančiai žmonių reikalavo apkaltos prezidentui Petro Porošenkai.

M. Saakašvilis nuo 2004 iki 2013 metų buvo Gruzijos prezidentas. Baigęs kadenciją, jis tapo Ukrainos Odesos miesto gubernatoriumi. Už tai jam prieš dvejus metus buvo suteikta Ukrainos pilietybė. Vis dėlto P. Porošenka po ginčo pilietybę iš jo atėmė. Nuo tada M. Saakašvilis neturi jokios pilietybės.