Ch. Jenkinsas mirė sustojus širdžiai, informuoja CNN. Pirmadienį vakare duktė rado jį namuose Sado saloje, Šiaurinėje Japonijos dalyje.
Policija ir medikai informavo, kad nėra jokių įtartinų mirties aplinkybių.

Jo žmona Hitomi Soga išplatino pranešimą spaudai, kuriame rašo esanti sukrėsta staigios vyro mirties.

1965 m. Ch. Jenkinsas būdamas dislokuotas su JAV kariuomene netoli Korėjos demilitarizuotos zonos, saugomos sienos, skiriančios Pietų ir Šiaurės Korėjos, pabėgo į Šiaurės Korėją.

Vėliau Ch. Jenkinsas paskelbė, kad gailisi šitaip pasielgęs, ir kaltino alkoholį.

Būdamas Šiaurės Korėjoje jis nusifilmavo keliuose propagandiniuose filmuose, mokė Šiaurės Korėjos šnipus anglų kalbos, iki aštuonių valandų per dieną skaitydavo Šiaurės Korėjos lyderių raštus.

Tuo metu jis susipažino su japone Hitomi Soga, kurią 1978 m. Šiaurės Korėjos šnipai pagrobė iš jos gimtosios Sado salos.

Pora susituokė 1980 m., susilaukė dviejų dukterų – Mikos ir Brindos.

H. Soga grįžo į tėvynę 2002 m., po susitarimo tarp Šiaurės Korėjos ir Japonijos lyderių. Po dvejų metų iš Šiaurės Korėjos išvyko ir Ch. Jenkinsas su vaikais. Šeima susitiko Tailande, kuris neturi ekstradicijos susitarimo su JAV.

Iš pradžių Ch. Jenkinsas nenorėjo išvykti pas žmoną, nes bijojo, kad bus išduotas Amerikai, o ten bus teisiamas karinio teismo.
2000-ųjų pradžioje jis grįžo į JAV ir buvo atleistas iš kariuomenės, atimant teises ir privilegijas, o kalėjime praleido mažiau nei mėnesį.