B. Johnson yra pirmasis aukšto lygio britų diplomatas nuo 2015-ųjų, atvykęs vizito į Iraną. Jo metu britų užsienio reikalų ministras taip pat aptars Irano branduolinės sutarties ateitį, kurios atžvilgiu griežtą poziciją reiškia JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

N. Zagari-Retklif Teherane buvo suimta 2016 m. balandžio 3 dieną, su dukra atvykusi aplankyti savo artimųjų.

Iranas kaltina ją dėl sąsajų su 2009 m. vykusiais masiniais protestais bei už esą sukilimo organizavimą nuteisė penkeriems metams kalėjimo. N. Zagari-Retklif turi tiek Irano, tiek Jungtinės Karalystės pilietybę, bet Iranas dvigubos pilietybės nepripažįsta.

Praėjusį mėnesį Iranas N. Zagari-Retklif primetė naujus kaltinimus „propagandos skleidimu“, tad britė jau sekmadienį bus priversta grįžti į teismo salę.

B. Johnson išvyko į trijų dienų kelionę po regioną. Penktadienį jis apsilankė Omane, o sekmadienį vizitas baigsis Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Jungtinė Karalystė su Iranu diplomatinius santykius nutraukė 2011 m., kai dėl naujų sankcijų pasipiktinę protestuotojai užpuolė britų ambasadą Teherane. Ambasada vėl duris atvėrė 2015-aisiais, o diplomatiniai santykiai buvo atstatyti pernai.