Nuseirate esančiai bazei ankstų šeštadienio rytą buvo smogta iš oro kelis kartus. Antskrydžiai surengti Palestinos teritorijose vykstant protestams dėl JAV prezidento Donaldo Trumpoprieštaringai vertinamo sprendimo pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.

Pasak „Hamas“ sveikatos ministerijos, žuvusieji yra 28 metų Abdullah al Atalis ir 30-metis Mohammedas al Safdi.

Jų lavonai buvo rasti praėjus kelios valandoms po dar neišaušus įvykdyto smūgio bazei Nuseirate.

Judėjimo atstovai nepranešė, ar žuvę vyrai buvo jo nariai.

Antskrydis surengtas po to, kai penktadienio vakarą iš Gazos Ruožo į pietų Izraelį buvo paleistos trys raketos.

Izraelio nacionalinė greitosios pagalbos tarnyba paskelbė, kad paramedikai suteikė pagalbą vyresnei kaip 50 metų moteriai, ištiktai sukrėtimo.

Be to, Gazos Ruože du palestiniečiai žuvo nuo izraeliečių ugnies per protestus pasienyje, išprovokuotus šio itin kontroversiško D. Trumpo pareiškimo.

Per šiuos neramumus dar vienas vyras buvo pašautas į galvą, o jo būklė „itin kritinė“, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pranešime sakoma, kad 14 žmonių buvo sužeisti per Izraelio aviacijos smūgius, surengtus atsakant į raketų atakas.

Izraelio kariuomenė paskelbė, kad apie 4,5 tūkst. palestiniečių „dalyvavo smurtinėse riaušėse šešiose vietose palei Gazos Ruožo sieną“.

Kariškiai nurodė, kad kariai šaudė į „dešimtis“ žmonių, susirinkusių prie sienos, bet nenurodė, kiek jų buvo sužeisti.

Anksčiau Izraelio kariškiai paskelbė, kad priešraketinės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Dome) numušė vieną raketą, paleistą iš palestiniečių anklavo.

Vėliau buvo užfiksuotas antras raketos paleidimas, bet kol kas neturima įrodymų, kad ji nukrito Izraelio teritorijoje.

Kariuomenė atsakė aviacijos smūgiais dviem taikiniams.

„Atsakydami į sviedinius, anksčiau šiandien paleistus į Izraelį iš Gazos Ruožo, Izraelio oro pajėgų lėktuvai smogė vienam (anklavą kontroliuojančio islamistų judėjimo) „Hamas“ mokymo kompleksui ir šaudmenų sandėliui Gazos Ruože“, – sakoma pranešime anglų kalba.

Gazos Ruožo saugumo pareigūnai sakė, kad abu taikiniai buvo prie Beit Lahijos miesto anklavo šiaurėje, netoli sienos su Izraeliu.

Dėl pirmosios iš šių trijų raketų atakos atsakomybę prisiėmė anksčiau nežinoma salafitų grupuotė, pasivadinusi Salah ad Dino brigadomis.

Tačiau Izraelio kariškiai sako laikantys „Hamas“ atsakingu už visas atakas, rengiamas iš jo kontroliuojamų teritorijų.