Lapkričio mėn. pabaigoje Grozno centre įvyko iškilmingas moteriško apatinio trikotažo ir intymaus gyvenimo aksesuarų parduotuvės „Lady A“ atidarymas. Įrašai socialiniuose tinkluose liudija, kad šio butiko savininkė – 18-metė R. Kadyrovo dukra Aišat.

Mergina jau vadovauja islamo mados namams „Firdaws“ ir turi konditerijos parduotuvę viename prekybos centre. Šalia pastarosios ir atsidarytas apatinio trikotažo butikas. „Tavo paslapčių ir nuostabių nėrinių buduaras, būk drąsesnė, tik tarp mūsų“, - štai toks parduotuvės asortimento aprašymas pateikiamas uždaroje paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“.

Šioje parduotuvėje galima įsigyti ir intymios kosmetikos. „Instagram“ paskyroje pristatomas masažinis kremas, leisiantis paragauti partnerį. Dar čia galima nusipirkti makštį siaurinančio kremo, botagėlių, kaukių ir kitokių aksesuarų.

Čečėnija – islamo regionas, kuriame sekso tema nėra atvirai diskutuojama. Vyrai neliečia savo žmonų matant kitiems asmenims, kai aplink yra svetimų žmonių, sutuoktiniai vienas į kitą kreipiasi vardais, o kai kuriose šeimose vyras su žmona nė nesikalba tarpusavyje, jei greta yra jų tėvai, nes toks elgesys būtų traktuojamas kaip užuomina apie jų artumą.

Gatvėse nepavyks pamatyti parduotuvių, kuriose prekiaujama intymaus gyvenimo aksesuarais, reklamos. Tiesa, Grozne yra moteriško nėriniuoto apatinio trikotažo parduotuvių, bet jos nėra reklamuojamos, vengiama ryškių iškabų, o prekybos centruose tokių parduotuvių vitrinos dengiamos perregimu tiuliu.

R. Kadyrovas prisistato kaip tradicinių islamo vertybių sekėjas. Jis ne kartą yra viešai pasisakęs prieš seksualinį švietimą mokyklose ir kalbėjo apie būtinybę moterims viešumoje elgtis santūriai. 2011 m. interviu leidiniui „Komsomolskaja pravda“ ji teigė, kad merginos, dėvinčios atvirus drabužius ir besielgiančios nepadoriai, pateks į pragarą.

Su R. Kadyrovo dukros parduotuvės asortimentu internete galima susipažinti tik tuo atveju, jei paskyros administratorius suteikia konkrečiam interneto vartotojui prieigą. Šiuo metu paskyros sekėjų skaičius jau siekia 19 500.