Tai įvyko V. Putinui sakant kalbą gamyklos GAZ, esančios Žemutiniame Naugarde, darbuotojams.

Darbuotojai pareiškė, kad palaiko prezidentą ir ėmė skanduoti „GAZ už Jus“.

„Negalėjo būti geresnės vietos paskelbti šiai žiniai. Taip, ketinu kelti savo kandidatūrą į Rusijos Federacijos postą“, – pareiškė V. Putinas.

V. Putinas į klausimą, ar dalyvaus preidento rinkimuose, trečiadienį buvo priverstas atsakyti jau antrą kartą. Prieš tai forume „Dobrovolec Rossij“ V. Putinas pareiškė, kad sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose priims „artimiausiu metu“.

Žiniasklaida rašė, kad V. Putinas gali savo sprendimą pranešti per posėdį Federaliniame susirinkime, kuris galėjo specialiai ta proga būti perkeltas iš 2017 metų gruodžio į 2018 metų vasarį (arčiau rinkimų).

Taip pat sklido gandai, kad apie savo sprendimą jis praneš per Federacijos Tarybos posėdį gruodžio 15 dieną.

Rusijos Federacijos prezidento rinkimai vyks 2018 metų kovo 18 dieną. Rinkimų kampanija oficialiai startuos laikotarpiu nuo gruodžio 7 iki 17 dienos.

V. Putinas prezidento rinkimus pirmą sykį laimėjo 2000 m., 2004 m. perrinktas vėl.

Dėl konstitucijoje numatyto apribojimo užimti prezidento pareigas daugiau nei dvi kadencijas iš eilės negalėjo dalyvauti 2008 m. prezidento rinkimuose.

2011 m. V. Putinas paskelbė sieksiąs trečios prezidento kadencijos. Buvo padaryti įstatymo pakeitimai, kuriais prezidento kadencija pailginta nuo 4 iki 6 metų. 2012 m. kovą V. Putinas laimėjo rinkimus. Prieš Rusijoje kilo didelio masto protestai.