Kaip rašo dienraštis „Daily Mail“, leiboristė Katy Gallagher gali būti svarstoma Aukštojo Teismo, nes apie faktą, kad ji atsisakė Britanijos pilietybės, pareigūnus informavo tik praėjus dviem mėnesiams po kandidatų 2016-ųjų rinkimams registracijos pabaigos.

Pirmadienį senatorė, kurios tėvas gimęs Jungtinėje Karalystėje, pateikė dokumentus naujajam įstatymų leidėjų pilietybės registrui, rodančius, kad Britanijos pilietybės atsisakymo procedūra buvo baigta pernai balandį.

Vis dėlto tai paliudijantį dokumentą ji gavo tik rugpjūčio viduryje.

Tuo metu leiboristų senatorius Dougas Cameronas atskleidė, kad jis potencialiai turėjo galimybę įgyti Lietuvos pilietybę, nurodė televizija „ABC News“.

Šis politikas yra gimęs Škotijoje, bet Britanijos pilietybės atsisakė dar prieš kandidatuodamas į parlamentą.

Jo pateiktuose dokumentuose apie pilietybę nurodoma, kad D. Camerono seneliai 1915 metais emigravo iš Lietuvos.

Vis dėlto D. Cameronas sakė, kad Lietuvos pilietybę jis galėtų įgyti tik oficialiai jos paprašęs, o šio žingsnio jis neatliko.

Nuo liepos dėl dvigubos pilietybės krizės buvo priversti pasitraukti jau devyni Australijos įstatymų leidėjai.

Daugelis ginčija, kad 116 metų senumo dvigubos pilietybės draudimas yra netinkamas imigrantų tautai, kurios pusė gyventojų arba jų tėvai yra gimę užsienyje. Tačiau siekiant pakeisti konstituciją reikia, kad visi užsiregistravę rinkėjai balsuotų referendume, o tokie plebiscitai retai būna sėkmingi.