Per šią metinę ceremoniją D. Trumpas suskaičiavo nuo 10 iki vieno, o tada jo žmona Melania paspaudė mygtuką ir įžiebė eglės iliuminaciją – aukso spalvos girliandas ir sidabro spalvos žvaigždes.

„Šiandien ta diena, kurios labai laukiau visus metus, – pasakė D. Trumpas. – O dabar, kaip Jungtinių Valstijų prezidentui, man didžiulė garbė pagaliau palinkėti Amerikai ir pasauliui labai linksmų Kalėdų.“

Rinkimų kampanijos metu D. Trumpas pažadėjo, kad kai jis bus išrinktas, žmonės „ir vėl“ sakys „linksmų Kalėdų“. Jis turėjo omenyje tai, ką pavadino šalies apsėdimu dėl politinio korektiškumo. D. Trumpo nuomone, perėjimas prie bendresnės frazės „linksmų švenčių“ sumenkino šią krikščionišką datą.

D. Trumpą pristatė vidaus reikalų sekretorius Ryanas Zinke'as (Rajenas Zinkas), kuris pavadino prezidentą „žmogumi, mylinčiu mūsų parkus, mylinčiu mūsų karius ir mylinčiu mūsų šalį, žmogumi, kuris sugrąžino į mūsų šalies sostinę „linksmų Kalėdų“.

Kalbėdamas iš už neperšaunamo stiklo užtvaros, D. Trumpas taip pat gyrėsi nešaltu oru ir palygino save su prezidentu Ulysses S. Grantu (Ulisu S. Grantu), pasirašiusiu įstatymą, kuriuo Kalėdos buvo paskelbtos federaline švente.

„Tartum jaučiu, kad mes vėl tai darome“, – pasakė jis žiūrovams, tarp kurių buvo daug jo šeimos narių.

Nacionalinės Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija šiemet vyko jau 95 kartą. Tradiciją 1923 metais pradėjo prezidentas Calvinas Coolidge'as; ceremonija vyksta Prezidento parke į pietus nuo Baltųjų rūmų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)