„Pasakyčiau taip: ši medžiaga ir šie tyrimų rezultatai, kuriuos turime šiandien, leidžia tvirtai teigti, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas“, - sakė A. Macierewiczius, kurį cituoja lenkų portalas newsweek.pl.

Jis pridūrė, kad specialiosios komisijos, sukurtos prie Lenkijos gynybos ministerijos šiai tragedijai ištirti, ataskaita bus paviešinta kitų metų pavasarį. Jis teigė, kad ataskaita bus paremta „ne nesąmonėmis, o tiesa“.

Antoni Macierewicz

Lenkijos gynybos ministerijos vadovas jau ne kartą skelbė panašią informaciją, tačiau anksčiau jo ministerijos komisijos atradimai nelėmė jokio esminio lūžio. Anksčiau jo ministerija yra paskelbusi ir neteisingos informacijos, pavyzdžiui, apie degalų „nuotėkį“. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad „nuotėkis“ - tik purvino vandens bala, kuri susidarė po to, kai buvo nuplautas lėktuvas.

Šių metų vasarį pats A. Macierewiczius pripažino, kad Smolenko tragedija yra tapusi politiniu įrankiu.

DELFI primena, kad 2010 metų balandžio 10 dienos Smolensko tragedijos metu žuvo tuometinis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis su žmona ir kiti 95 lėktuvu skridę asmenys.

Po to, kad 2015 metais parlamento rinkimus laimėjo L. Kaczynskio partija PIS („Teisė ir teisingumas“), Lenkijos prokuratūra nusprendė atnaujinti tragedijos tyrimą.