Laivas „ARA San Juan“ dingo lapkričio 15 d. pietinėje Atlanto vandenyno dalyje. Jame buvo 44 narių įgula.

Jūrų laivyno atstovas Enrique‘as Balbi ketvirtadienį vakare konstatavo, kad gelbėjimo misija jau trunka daugiau nei dukart ilgiau nei paprastai tęsiamos tokio pobūdžio operacijos.

„Dienų skaičius jau dukart viršija tą, per kurį būtų įmanoma išgelbėti įgulą. Nepaisant paieškų masto, povandeninio laivo rasti nepavyko“, – sakė jis.

Dingusio Argentinos povandeninio laivo įgula savo paskutiniame raporte pranešė apie gaisrą, kilusį į vidų prasiskverbus jūros vandeniui ir sukėlus elektros sistemos trumpąjį jungimą, pirmadienį paskelbė viena televizija.

Ryšys su povandeniniu laivu „ARA San Juan“ ir jo 44 narių įgula paskutinį kartą buvo užmegztas lapkričio 15-ąją. Jo paieškose Atlanto vandenyno pietinėje dalyje dalyvauja 15 šalių.

Dyzelinis-elektrinis povandeninis laivas pranešė, kad jūros vandens į vidų pateko per vėdinimo sistemą ir kad jis sukėlė akumuliatorių trumpąjį jungimą bei gaisrą. Ši informacija buvo pateikta žinutės, paskelbtos televizijos A24, tekste.

„San Juan“ paieškos vyko 35 km spinduliu nuo vėliausios žinomos laivo buvimo vietos, maždaug už 400 km nuo Argentinos krantų. Manoma, kad laivas nuskendo dėl viduje įvykusio sprogimo.

„Deja, iki šiol neradome ir neaptikome povandeninio laivo „San Juan“, – pirmadienį Buenos Airėse sakė R. Balbi.

Kalbėdamasis su žurnalistais jis patvirtino, kad „San Juan“ kapitonas informavo, jog laivui plaukiant akumuliatorių krovimo režimu vandens pateko per šnorkelį – įrenginį, kuriuo oras patenka į negiliai pasinėrusį laivą.

Pasak E. Balbi, vanduo vėdinimo sistema nutekėjo į laivo pirmagalį ir apipylė akumuliatorių jungtis – tuomet „įvyko trumpasis jungimas ir prasidėjo gaisras arba pasklido dūmai be liepsnos“.

DELFI primena, kad dyzelinu ir elektra varomas povandeninis laivas „San Juan“ su 44 ekipažo nariais turėjo duoti apie save žinią lapkričio 15 d., plaukdamas iš Ušuajos į Mar del Platą. Povandeninio laivo paieškos prasidėjo kitą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)