Vokietijos URM atšauks vieną diplomatą iš Pchenjano. Bet tai nebus ambasadorius, patikslino DPA. Vokietija neatšauks diplomatinės misijos Pchenjane vadovo, nepaisydama atitinkamo Amerikos raginimo. Trečiadienį JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose (JT) Nikki Haley pasiūlė visoms valstybėms „nutraukti bet kokius ryšius su Šiaurės Korėja“, taip pat ir diplomatinius santykius.

„Žinoma, mes kalbamės su mūsų partneriais Europoje apie tai, ko reikia, kad Šiaurės Korėjai būtų daromas dar didesnis diplomatinis spaudimas“, - sakė Z. Gabrielis. Anot ministro, JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas per susitikimą su juo nereikalavo atšaukti ambasadoriaus iš KLDR. „Reikalavimas uždaryti ambasadą mums nebuvo keliamas“, - pažymėjo Z. Gabrielis.

Trečiadienį Šiaurės Korėjos paleido tarpžemyninę balistinę raketą „Hwasong-15“, galinčią nešti branduolinę kovinę galvutę. Raketa nuskriejo 950 kilometrų ir pasiekė maksimalų 4475 kilometrų aukštį. Ji išbuvo ore 53 minutes. Tai buvo pirmas toks Pchenjano žingsnis nuo rugsėjo 15-osios. Jis 75 dienas susilaikė nuo karinių provokacijų.