Milanas Kneževičius ir Adrija Mandič, kurie kaltinami su Maskvos pagalba organizavę valdžios perversmą Juodkalnijoje, Rusijos užsienio reikalų ministerijai pasiuntė laišką, kuriame prašo pagalbos. Jame jie esą teigia, kad prie reikalo prisideda ir R. Kadyrovas.

Remiantis Juodkalnijos prokurorų pateikiama versija, Čečėnijos lyderis agitavo musulmonų bendruomenę bendradarbiauti su „Demfront“ ir taip pakeisti dabartinę valdžią.

„Tai bandymas užbaigti tą beprotišką konspiracijos teoriją apie „Rusijos pėdsakus“ Juodkalnijos rinkimų procese. Teismo procesas – bandymas pateisinti valdančiojo režimo politiką, atitinkančią Vakarų jėgų interesus. Karinės bazės ir prieš Rusiją nukreiptos sankcijos naudingos tikrai ne Juodkalnijos žmonėms, o Vašingtonui“, – pareiškė Demokratinės liaudies partijos „Demfront“ pirmininkas M. Kneževičius.

Byloje minima dar 13 žmonių: du Rusijos piliečiai (Eduardas Šišmakovas ir Vladimiras Popovas), trys Juodkalnijos piliečiai ir aštuoni serbai. Teismo procesas prasidėjo liepą.

Vasarį specialusis Juodkalnijos prokuroras Milivoe Katničius apkaltino Maskvą tiesiogiai prisidėjus prie bandymo surengti valdžios perversmą, kuris turėjo įvykti 2016 metų spalį.

Tą pačią dieną britų dienraštis „The Telegraph“ paskelbė, kad Rusijos specialiosios tarnybos gali būti atsakingos už pasikėsinimą į buvusį respublikos ministrą Milo Djukanovičių. Rusijos žiniasklaidoje tokie ir panašūs pareiškimai buvo pasmerkti kaip nepagrįsti. Kremlius taip pat tvirtina, kad apie ryšius su įvykiais Juodkalnijoje negali būti nė kalbos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)