Per sekmadienio sprogimą griūvančiame lengvosios pramonės rajone žuvo du žmonės, dar mažiausiai 19 buvo sužeisti, o dar du yra dingę. Keturių sužeistųjų būklė sunki.

Sprogimas įvyko vienam bėgliui, ieškomam dėl nelegalių sprogmenų gaminimo ir pardavinėjimo, paprašius giminaičių atsikratyti tų medžiagų, sakoma Ningbo policijos pareiškime.

33 metų įtariamasis pavarde Shan, kurio šiaurės rytų Liaoningo provincijos policija ieškojo nuo spalio pabaigos, pirmadienį vakare buvo areštuotas. Jis slapstėsi centrinėje Hubėjaus provincijoje.

Policija nenurodė, kodėl įtariamasis gamino sprogmenis, kurie buvo gabenami iš Liaoningo į Ningbo ir kuriuose buvo aliuminio miltelių ir bario nitrato.

Šeštadienį giminaičiai sprogmenis nuvežė į vietą, kur sekmadienį įvyko sprogimas.

Dar šeštadienį vakare giminaičiai pradėjo ardyti sprogmenis ir sekmadienį ryte toliau juos ardė, o tada medžiaga sprogo. Policijos pareiškime nenurodoma, kiek žmonių dalyvavo ir kas jiems nutiko.

Vietos valdžia pirmadienį sakė, kad sprogimo epicentras buvo kanalizacijos šulinys tuščiame sklype.

„Tyrimas atskleidė, kad sprogimą galėjo sukelti nerūpestingas tvarkymo procesas, ir atmetė bet kokio žmonių tyčia sukelto sprogimo galimybę“, – nurodė policija.

Vietos valdžia ir valstybinė žiniasklaida sprogimo vietą vadino įvairiai – tuščiu sklypu arba apleista gamykla.

Per sprogimą išdužo netoliese esančių butų langai, buvo apgadinta automobilių, sugriuvo mažų pastatų, bet vietos gyventojai sakė, kad tie pastatai jau buvo prastos būklės ir pasmerkti nugriauti.

Sprogimas buvo toks galingas, kad girdėjosi už kelių kilometrų.

Pasak gyventojų, toje vietoje nelegaliai gyveno į Ningbo iš kitur atvykusių žmonių, tačiau kiti gyventojai tai ginčijo.

Į pietus nuo Šanchajaus esančio Ningbo uostas yra vienas didžiausių Kinijoje.