Dėl gana rimtų žaizdų pabėgėliui, pavarde Oh, buvo būtina suteikti skubią pagalbą ir atlikti chirurginę operaciją. Gydytojai, kuriems teko įvertinti vyro būklę, aptiko nemažai organizmą užkrėtusių įvairių rūšių parazitinių kirmėlių.

Kaip teigia medicininę pagalbą kariui suteikę Pietų Korėjos gydytojai, kai kurie iš organizmo pašalinti parazitai buvo net 27 centimetrų ilgio. Vienos rūšies kirmėlės, pasak jų, paprastai veisiasi šunų organizme.

„Per 20 metų trukusią chirurginio darbo praktiką panašių gyvių teko matyti nebent medicininėse knygose“, – lapkričio 15 d. reporteriams sakė vyrą operavęs Lee Cook Jongas.

Trečiadienį (lapkričio 22 d.) įvykusioje spaudos konferencijoje Lee Cook Jongas atskleidė, kad kareivis sirgo hepatitu B, o tai yra gerokai kepenų vėžio riziką didinantis veiksnys.

Kaip CNN sakė Londono higienos ir atogrąžų medicinos mokykloje infekcinių ligų epidemiologiją tyrinėjantis profesorius Davidas Heymannas, hepatito B užkrato plitimas paprastai rodo neveiksmingą sterilizavimo metodiką, taikomą šalies ligoninėse.

„Hepatitas B paprastai perduodamas per nesterilias adatas arba švirkštus. Juo galima užsikrėsti ir lytiniu keliu“, – aiškino profesorius.

Gausiai skrandyje tarpstantys parazitai arba hepatitas B nustatomas jau ne pirmam iš Šiaurės Korėjos pabėgusiam asmeniui.

2015 metais Pietų Korėjos Dankook universiteto medicinos koledže 169 pabėgėliams buvo atlikta medicininė patikra. Ištyrus išmatų mėginius paaiškėjo, kad iš 17 moterų 7 buvo užsikrėtusios kokiais nors parazitais.

Vienas iš dešimties ištirtų asmenų, kaip paaiškėjo, sirgo hepatitu B.
Parazitų sukeliamus susirgimus tiriantis Seulo nacionalinio universiteto medicinos koledžo profesorius Choi Min Ho patikino, kad parazitai į Šiaurės Korėjos piliečių organizmus galėjo patekti dėl žmonių išmatomis tręšiamų pasėlių ir ypač prastų sanitarinių sąlygų.

Žarnyno kirmėlėmis paprastai užsikrečiama per sąlytį su fekalijomis arba neplautas rankas. Infekcijas paprastai nesunku išgydyti vaistais.

„Tai užburtas ratas, kurį sustabdyti Šiaurės Korėjoje gana sunku. Žmonės vos suduria galą su galu, todėl ir neįstengia pasirūpinti tinkamomis prevencinėmis priemonėmis“, – sakė Choi Min Ho.

Iš Šiaurės Korėjos pabėgęs buvęs karininkas Kang Ri Hyukas patvirtino, kad sąlygas, su kuriomis jam tekdavo susidurti prieš ketverius metus – tada, kai paliko gimtąją šalį, – tikrai būtų galima pavadinti brutaliomis.

„Visi, neišskiriant nė kareivių, buvo peralkę. Jungtinių Tautų siunčiami ryžiai ir trąšos visada patekdavo į Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui pavaldžių aukšto rango pareigūnų rankas. Nemažai karių paprasčiausiai mirdavo nuo ligų taip ir nesulaukę jokios medicininės pagalbos“, – sakė buvęs Šiaurės Korėjos karininkas.

Pasak profesoriaus Choi Min Ho, parazitais gali būti užsikrėtę bent pusė Šiaurės Korėjos gyventojų. „Tiems, kurie tinkamai maitinasi ir yra sveiki, parazitinės infekcijos didelių problemų nesukelia, tačiau kai organizmas dėl prastos mitybos nusilpęs, parazitai gali net labai pakenkti, nes suvartoja nemažai taip reikalingų maisto medžiagų“, – sakė jis.

Gydytojai teigia, kad iš kario organizmo pavyko pašalinti visus parazitus, todėl dabar jo sveikatos būklė yra be priekaištų.