Gruzijos valstybės saugumo tarnyba (VST) nurodė, kad per beveik 20 valandų trukusią apsiaustį Tbilisio pietrytiniame Isanio rajone buvo nukauti trys ginkluoti asmenys, dar vienas sulaikytas. Taip pat žuvo vienas policijos specialiųjų pajėgų narys, keturi buvo sužeisti.

„Noriu atsakyti į jau pasirodžiusias spekuliacijas, esą specialioji operacija truko labai ilgai. Aišku, buvo galima veikti kitaip, bet prioritetas buvo apsaugoti mūsų piliečius, taikius gyventojus, ir mūsų darbuotojai sugebėjo tai padaryti“, – žurnalistams sakė vyriausybės vadovas, aplankęs ligoninėje keturis sužeistus karius.

G. Kvirikašvilis pridūrė, kad pareiškimai, esą šie ekstremistai buvo susekti tik ankstesnę dieną, yra neteisingi.

„Turėjome išankstinių duomenų apie šią grupę“, – pažymėjo jis.

Viena VST atstovė anksčiau sakė, kad šios grupės nariai nėra Gruzijos piliečiai, bet G. Kvirikašvilis pažymėjo, kad šis klausimas neturi jokios reikšmės.

„Faktas, kad į raginimą taikiai pasiduoti jie atsakė ugnimi, ir specialiosios pajėgos veikė visiškai teisėtai“, – sakė jis.

VST vadovas Vachtangas Gomelauri savo ruožtu pabrėžė, kad ši ginkluota grupė buvo itin pavojinga ir kad buvo iškilęs pavojus, jog bus pagrobta įkaitų.

Pasak jo, per operaciją buvo dėtos visos pastangos išvengti aukų.

„Deja, nepavyko“, – pridūrė jis ir pareiškė užuojautą žuvusio specialiųjų pajėgų nario šeimai.

„Pagal šiandienos vertinimus, jie Gruzijoje įvykdė teroro aktą. Beveik 18 valandų vyko susirėmimas su jėgos struktūromis“, – sakė V. Gomelauris.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)