JAV prezidentas Donaldas Trumpas šią savaitę Šiaurės Korėją paskelbė terorizmą remiančia šalimi. Į šį juodąjį sąrašą šalis įtraukta po beveik dešimties metų pertraukos.

Tuo tarpu antradienį JAV taip pat paskelbė įvedanti naujas sankcijas Šiaurės Korėjos laivybai bei Kinijos prekybininkams, palaikantiems verslo santykius su Pchenjanu. Tokiu būdu Vašingtonas siekė padidinti spaudimą režimui nutraukti savo branduolinę programą.

„Mūsų kariuomenė ir žmonės pilni įniršio ir pykčio bjauriems gangsteriams, drįsusiems įtraukti mūsų neliečiamos šalies vardą į tą niekam tikusį „terorizmo“ sąrašą“, - Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA citavo šalies Užsienio reikalų ministerijos atstovą.

Kritikuodamas Vašingtoną dėl to, kad šis esą elgiasi kaip „tarptautinis terorizmo teisėjas“, atstovas pridūrė, kad toks JAV žingsnis „akivaizdžiai yra absurdas ir pasityčiojimas iš pasaulio taikos ir saugumo“.

„KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, - ELTA) branduoliniai ginklai yra atgrasymo priemonė, kuria giname savo suverenumą“, - teigiama pranešime.

„Tol, kol JAV laikysis priešiškos politikos KLDR atžvilgiu, savo atgrasymo priemones dar labiau stiprinsime“, - priduriama pranešime.

D. Trumpas įspėjo, kad Šiaurės Korėjos įtraukimas į terorą remiančių šalių sąrašą ir naujų sankcijų įvedimas yra tik dalis žingsnių, kurių per artimiausias dvi savaites bus imamasi, siekiant „maksimaliai“ padidinti spaudimą Kim Jong-Uno režimui.