Kaip trečiadienį pranešė policija, Sudipas Dutta Bhaumikas buvo nušautas antradienį sukarintų pajėgų bazėje atokioje Tripuros valstijoje Indijos šiaurės rytuose.

Karys pradėjo šaudyti kriminalinės žurnalistikos srityje dirbusiam S. D. Bhaumikui paprašius susitikimo su aukšto rango karininku. Incidentas įvyko Tripuros valstijos šaulių būstinėje netoli valstijos sostinės Agartalos, pranešė žiniasklaida.

„Jį vado biure nušovė karys, jiems dėl kažko susiginčijus ir susipešus“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos viršininkas Abhijitas Saptarshi.

Pasak jo, kaltinamas karys teigia, kad šūvis buvo paleistas per susistumdymą, žurnalistui pabandžius pačiupti jo šautuvą.

Įtariamas karys areštuotas.

S. D. Bhaumikas dirbo Tripuroje leidžiamame bengalų laikraštyje „Syandan Patrika“. Šioje valstijoje kelios genčių kovotojų grupuotės yra nusistačiusios prieš bengališkai kalbančius imigrantus.

Indijos žiniasklaidą šiemet sukrėtė virtinė nužudymų.

Rugsėjo 20 dieną per policijos ir konfliktuojančių politinių frakcijų susirėmimus netoli Agartalos minia nulinčiavo vieną reporterį. Sudarkytas jo kūnas buvo rastas kitą dieną.

Be to, rugsėjo mėnesį užpuolikai Indijos pietuose esančiame Bangaloro mieste nušovė garsią žurnalistę Gauri Lankesh. Įtariama, kad į ją buvo nusitaikyta dėl jos nuomonės apie dešiniojo sparno hinduistus.

Dėl to nusikaltimo niekas nebuvo areštuotas.

Po S. D. Bhaumiko nužudymo Indijoje nuo 10-ojo dešimtmečio pradžios nužudytų žurnalistų skaičius yra 30, nurodo JAV įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Committee to Protect Journalists“.

Organizacija „Reporteriai be sienų“ (RSF) 2015 metais Indiją buvo paskelbusi Azijos šalimi, kurioje žūsta daugiausiai žurnalistų.

Šių metų balandį RSF Indijai skyrė 136 vietą tarp 180 valstybių savo sudaromame spaudos laisvės sąraše.

Nepaisydamas kritikos, Indijos premjeras Narendra Modi ne kartą reiškė savo įsipareigojimą dėl spaudos laisvės.