Mirtininkas automobilį susprogdino judriame Tuz Churmato miestelio vaisių ir daržovių turguje. Per išpuolį dar kelios dešimtys žmonių buvo sužeisti, sakė pareigūnai.

Miestelio meras Adelis Shakuras al-Bayati pranešė, kad per išpuolį žuvo 24 žmonės.

Vienas Tuz Churmato ligoninės gydytojų teigė, kad sužeistųjų skaičius siekia 80. Tačiau dalis jų patyrė tik nesunkių sužalojimų.

Atsakomybės už ataką kol kas neprisiėmė nė viena grupuotė.

Tačiau atsakomybę už išpuolius Irake dažniausiai prisiima džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), pastaruoju metu patyrusi virtinę karinių pralaimėjimų, o praėjusią savaitę netekusi paskutinio savo kontroliuoto šalies miestelio.

Tuz Churmate gyvena kurdai, arabai ir turkmėnai. Irako pajėgos spalio viduryje miestelio kontrolę perėmė iš kurdų, taip reaguodamos į jų surengtą referendumą dėl šalyje gyvenančios kurdų mažumos nepriklausomybės.

Salahedino provincijos saugumo vadas Mehdi Taqi naujienų agentūrai AFP sakė, kad po sprogdinimo provincijoje buvo įvesta komendanto valanda.

„Į vakarus nuo Tuz Churmatu yra kelios vietos, kuriose vis dar slepiasi IS kovotojai. Netrukus pradėsime operaciją ir jas išvalysime“, - pridūrė M. Takis.