„2017 metų lapkričio 20 dieną vykusiame bendrame RLDP Aukščiausios tarybos ir RLDP frakcijos Valstybės Dūmoje prezidiumo susitikime vienbalsiai buvo priimtas sprendimas kelti kandidatu į RF (Rusijos Federacijos) prezidento postą RLDP valstybės tarybos narį, partijos pirmininką, LDPR frakcijos Valstybės Dūmoje vadovą Vladimirą Volfovičių Žirinovskį“, – sakė I. Lebedevas RLDP frakcijos posėdyje Valstybės Dūmoje.

V. Žirinovskis sutiko siekti Rusijos prezidento posto.

„Esu be galo dėkingas už mano (kandidatūros) iškėlimą, už tai, kad partijos suvažiavime mano kandidatūra į aukščiausią postą buvo patvirtinta balsavimu“, – pareiškė V. Žirinovskis frakcijos posėdyje.

Pasak RLDP lyderio, būsima prezidento rinkimų kampanija bus pati brandžiausia iš visų buvusių ir ji praeis sklandžiai.

„Tai bus pati brandžiausia rinkimų kampaniją mūsų šalyje, septinta pagal skaičių. (Joje) dalyvauja daugiausia parlamento partijos ir mes suprantame, kad nebus jokių kazusų, jokių nemalonių akimirkų, jokių grasinimų – ji vyks įprastu režimu“, – sakė V. Žirinovskis žurnalistams antradienį.

Jis pabrėžė, kad prezidento rinkimai – paties aukščiausio lygio rinkimų kampanija, turinti „savotiško iškilmingumo, savotiškų lūkesčių“.