Karys sąmonę atgavo į pietus nuo Seulo esančio Suvono miesto ligoninėje, kur jam buvo atliktos dvi sudėtingos operacijos, nurodė naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi neįvardytu vyriausybės šaltiniu.

„Karys atgavo sąmonę ir pageidavo žiūrėti televizorių“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad kariui „dėl jo psichologinio komforto“ rodomi Pietų Korėjos vaidybiniai filmai.

Šis karys Korėjos pusiasalį dalijančią ir griežtai saugomą demarkacinę liniją, einančią per demilitarizuotoje zonoje esantį Panmundžomo kaimą, kirto lapkričio 13 dieną.

Pasienį saugantys Šiaurės Korėjos kareiviai paleido į jį kelias dešimtis šūvių. Į karį pataikė mažiausiai keturios kulkos.

Kirtęs sieną sunkiai sužeistas karys pasislėpė šalia vieno pasienyje esančio pastato, kur jį rado trys iki tos vietos nušliaužę Pietų Korėjos kariai.

Šiaurės Korėjos karių pabėgimo per demarkacinę liniją atvejų pasitaiko itin retai. Panmundžomo kaimas, per kurį eina demarkacinė linija, yra turistų traukos centras. Tai vienintelis pasienio ruožas, kur Šiaurės ir Pietų Korėjų pajėgos susiduria akis į akį.

Pasak minėto pareigūno, dabar pacientas jau gali bendrauti su ligoninės personalu.

Siekdami nuraminti sunkiai sužeistą karį ir patikinti, kad jis tikrai yra Pietų Korėjoje, ligoninės darbuotojai jo palatoje pakabino šios šalies vėliavą. Be to, pacientui taikoma psichoterapija.

Be šautinių žaizdų, pas karį žarnyne aptikta parazitų, veikiausiai atsiradusių dėl prastos maisto higienos.

Pasak pareigūnų, medikams leidus, tyrėjų komanda turėtų po keturių ar penkių dienų apklausti karį.