Europa šiuo periodu pauzės nedarys“, – per trumpą spaudos konferenciją Briuselyje sakė atstovas Margaritis Schinas.

„Mes, kaip buvo skelbta, gruodžio 6 dieną teiksime savo pasiūlymus dėl naujos Europos pinigų sąjungos architektūros … prieš euro zonos viršūnių susitikimą vėliau gruodį“, – sakė jis.

M. Schinas pridūrė, kad Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris šeštadienį ir pirmadienį kalbėjosi su A. Merkel ir, „žinoma, atidžiai stebi įvykius Vokietijoje“.

27 ES šalių – be Didžiosios Britanijos – lyderiai gruodžio 15 dieną Briuselyje turi aptarti planus dėl euro reformų.

Šis viršūnių susitikimas bus dalis platesnio masto pastangų po Britanijos sprendimo trauktis pažvelgti į ateitį, kurias paskatino Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir parėmė A. Merkel.

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris nuo antradienio turi vadovauti pastangoms gelbėti didžiausią ES ekonomiką nuo politinio sąmyšio, kurį sukėlė koalicijos derybų žlugimas.

Itin netikėta mėnesį trukusių koalicijos derybų nesėkmė grasina paralyžiuoti bloką, ypač jeigu A. Merkel netektų valdžios ir negalėtų savo patirtimi prisidėti derantis dėl „Brexit“, planuojant reformas ir sprendžiant Katalonijos problemą, perspėjo ekspertai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)