„Luhanske, prie „vidaus reikalų ministerijos“ pastato atvyko šarvuočiai, pastatą apsupo ginkluoti žmonės, kai kurie turi rankinius granatsvaidžius. Atrodo, Kornetas (neseniai atstatydintas vadinamosios „LLR vidaus reikalų ministerijos“ vadovas - red.) nusprendė „apskųsti teismo sprendimą“ dėl savo atleidimo iš ministro posto“, - rašo žurnalistas.

Kiek anksčiau apsišaukėliškoji LLR pareiškė, kad iš „vidaus reikalų ministerijos“ vadovo pareigų atstatydinamas Igoris Kornetas. Lapkričio 20 dieną apsišaukėliškos LLR vadovas Igoris Plotnickis atleido I. Kornetą „dėl to, kad jo atžvilgiu pradėta baudžiamoji byla“. Kaip rašo „Novaja Gazeta“, I. Kornetas atsisakė vykdyti šį įsakymą.

Tai, kas šiuo metu vyksta Luhanske, pasak naujienų agentūros „Interfax“ šaltinio, gali būti susiję su I. Korneto atleidimu.

Kaip pranešama, keletas apsišaukėliškos LLR vidaus reikalų ministerijos darbuotojų antradienio rytą kreipėsi į respublikos vadovą ir išreiškė nepasitenkinimą I. Korneto pasitraukimu iš pareigų.

Pats I. Kornetas paneigė informaciją apie savo atsistatydinimą iš vidaus reikalų ministro pareigų.

Tuo metu I. Plotnickis I. Korneto veiksmus pavadino neteisėtais. „Tam tikrų asmenų bandymai išlikti valdžioje, tokiu būdu destabilizuojant padėtį respublikos viduje, yra bergždi, ir artimiausiu metu bus visiškai neutralizuoti“, - pareiškė I. Plotnickis.

I. Plotnickis pabrėžė, kad I. Kornetas buvo atstatydintas teisėtu būdu, o jo bandymai ginčyti šį sprendimą „peržengė visas įmanomas ribas“.

Be komentarų

Į prašymus papasakoti, kas vyksta, karinėmis uniformomis apsirengę žmonės arba nieko neatsakė, arba sakė: „be komentarų“, arba savo veiksmus vadino pratybomis. Apsišaukėliškos „LLR vidaus reikalų ministerijos“ atstovas ryšiams su visuomene Sergejus Kolesnikovas nesugebėjo paaiškinti, kas vyksta, taip pat negalėjo atsakyti, ar tikrai vyksta suplanuotos pratybos.

Vėliau žurnalistai išgirdo, kad „žalieji žmogeliukai“, kurie apsupo ministeriją, neva dalyvauja bendrose pratybose su vietos specialiosiomis pajėgomis „Berkutu“.

Kaip rašo leidinys „Novaja Gazeta“ apsuptas miesto centras.

Pasak liudininkų, ginkluoti asmenys, vilkintys kamufliažines uniformas be skiriamųjų ženklų, užblokavo privažiavimus prie apsišaukėliškos LLR vidaus reikalų ministerijos pastato.

Važiuojamoji dalis užstatyta autobusais ir automobiliais. Šalia vieno įėjimo į ministerijos pastatą stovi šarvuotis ir budi ginkluoti asmenys. Savo veiksmų motyvų jie neaiškina.

Be to, ginkluoti asmenys užblokavo ir privažiavimus prie pastato, kur dirba LLR administracijos vadovas.

Ginkluoti žmonės neiškėlė jokių reikalavimų.

Kaip skelbia žiniasklaida, apsišaukėliškos LLR vadovas Igoris Plotnickis įsakė ginkluotiems žmonėms pasitraukti iš miesto, bet jie ignoravo įsakymą. Jie teigia, kad dalyvauja vadinamosios „LLR vidaus reikalų ministerijos“ antiteroristinėse pratybose.

Vadinamosios „LLR vidaus reikalų ministerijos“ pastatą okupuotame Luhanske nežinomi „žalieji žmogeliukai“ užgrobia ne pirmą kartą.

Kiek anksčiau I. Plotnickis paskelbė sprendimą suimti vietos televizijos direktorę Anastasiją Šurkajevą, kurią įtaria dirbant su Ukrainos specialiosiomis tarnybomis. Dar antradienio rytą ji pasirodė tiesioginiame televizijos eteryje.

Vietos teisėsaugos struktūros taip pat teigia nustačiusios, kad apsišaukėliškos LLR lyderio administracijos vadovė Irina Teicman ir vyriausybės saugumo pareigūnas Jevgenijus Seliverstovas taip pat susiję su bandymu organizuoti vyriausybinį perversmą vadinamojoje LLR 2016 metų rugsėjį. Įsakyta juos suimti.

Užimtos televizijos ir radijo stotys

Naujienų portalas lenta.ru praneša, kad miesto centre pastebėti „žalieji žmogeliukai“ be skiriamųjų ženklų pasirodė ir prie vietos radijo ir televizijos stočių. Paskui pranešta, kad nutrauktos TV ir radijos transliacijos Luhanske.

Socialiniame tinkle „VKontakte“ taip pat pasirodė pranešimų, patvirtinančių šią informaciją. Vienas naudotojas netgi juokavo, kad neberodo netgi „Gulbių ežero“ transliacijos.