Apie galimą popiežiaus vizitą vyskupas užsiminė sekmadienį, apsilankęs katalikų Šv. Petro ir šv. Povilo katedroje Taline.

"Šių metų pradžioje nuncijus sakė, kad yra 90 proc. tikimybė, jog Pranciškus atvyks į Estiją ateinančiais metais, - sakė Ph. Jourdanas. - Dabar tikimybė - 99 procentai."

Jeigu Pranciškaus vizitas Estijoje įvyks, tai bus antras Katalikų Bažnyčios vadovo apsilankymas šioje Baltijos valstybėje. 1993 metų rugsėjo 10 dieną Estijoje lankėsi Jonas Paulius II, per 10 vizito valandų aukojęs dvejas mišias – Šv. Petro ir šv. Povilo katedroje ir Talino Rotušės aikštėje.

Be to, tuometis pontifikas dalyvavo ekumeninėse pamaldose buvusioje liuteronų Šv. Mikalojaus bažnyčioje ir susitiko su tuometiniu premjeru Martu Laaru bei tuometiniu prezidentu Lennartu Meri.

Katalikų skaičius ir jų procentas krikščionių bendruomenėje yra išaugę. Naujausiais duomenimis, pasaulyje katalikų yra maždaug 1,3 milijardo. Estijoje 2011 metų gyventojų surašymo duomenimis, yra 4,5 tūkst. katalikų, o Vidaus reikalų ministerijos svetainėje pateiktais duomenimis – 6 tūkstančiai.