Arabų šalių užsienio reikalų ministrai sekmadienį Rijado prašymu renkasi Kaire. Ir taip įtempti Saudo Arabijos santykiai su Iranu dar labiau paaštrėjo pastarosiomis savaitėmis.

Tačiau Libano užsienio reikalų ministras Gebran Bassil susitikime nedalyvaus.

„Šį rytą buvo priimtas sprendimas, kad Libaną atstovaus Antuanas Azamas, nuolatinis šalies atstovas Arabų Lygoje. Užsienio reikalų ministras G. Bassilis susitikime nedalyvaus“, – teigė AFP šaltinis.

Daugiau nei dešimtmetį Libano politinė klasė yra iš esmės padalinta tarp Irano remiamo judėjimo „Hezbollah“ ir jų sąjungininkų bei Saudo Arabijos palaikomos koalicijos, kuriai vadovauja ministras pirmininkas Saadas Hariris.

S. Hariris iš savo posto pasitraukė lapkričio 4 d., tad imta baimintis, kad Libanas įsivels į aštrėjančius Rijado ir Teherano santykius.

AFP turimais duomenimis, Saudo Arabijos prašė sušaukti neeilinį Arabų Lygos susitikimą po to, kai šaliai lapkričio 4 d. teko netoli Rijado perimti iš Jemeno paleistą raketą. Saudo Arabijos vadovaujama koalicija Jemene kovoja su šiitų kovotojais hučiais ir kaltina Iraną paleidus raketą Rijado link.