Apklausos rodo, kad nuo 2010 iki 2014 m. prezidentu buvęs „Chile Vamos“ politinio bloko vadovas S. Pinera turi užtikrintą persvarą prieš savo daugiausia kairės ir centro kairės politinės pakraipos oponentus. Nepaisant to, norint sugrįžti į prezidento postą, S. Pinjerai greičiausiai prireiks antro turo – jo palaikymas siekia apie 42 proc.

S. Pinera itin daug pagyrų sulaukė dėl savo veiksmų kasykloje įstrigusių 33 šachtininkų gelbėjimo operacijos 2010-aisiais metu. Be to, jį kaip saugų pasirinkimą, mato ir dauguma investuotojų.

Tačiau tuo pat metu jo prezidentavimo laikotarpį paženklino masiniai studentų protestai, kuriuose buvo reikalaujama vykdyti švietimo reformą. S. Pineros reakcija į šiuos protestus dažnai buvo apibūdinama kaip „atitrūkusi nuo realijų“, o dauguma vargingesnių Čilės gyventojų jį palaikyti atsisako iki šiol.

Tuo tarpu prezidentės Michelle Bachellet centro kairės bloką „Naujoji dauguma“ atstovaujantis Alejadro Guiller, praėjusio mėnesio apklausos duomenimis, turi 21 proc. palaikymą.

Pati M. Bachellet rinkimuose nedalyvaus dėl kadencijos apribojimų - prezidento poste ji baigia jau antrąją savo kadenciją. Iš posto ji pasitrauks turėdama tik apie 30 proc. siekiantį visuomenės palaikymą.