Neeilinis ZANU-PF susitikimas prasidėjo apie 11.30 val. Lietuvos laiku. Jame buvo svarstoma, ar po prieš kelias dienas vykusio kariškių valdžios užėmimo formaliai nušalinti 93 metų diktatorių.

Prieš susitikimą manoma, kad ZANU-PF centrinis komitetas į partijos viceprezidento pareigas grąžins „krokodilu“ pravardžiuojamą Emersoną Mnangagvą, kurio atleidimas iš šalies viceprezidento pareigų anksčiau šį mėnesį buvo viena pagrindinių priežasčių, lėmusių kariuomenės veiksmus prieš R. Mugabę.

Tuo tarpu R. Mugabe žmona Greis Mugabe bus atleista iš ZANU-PF moterų lygos vadovės pareigų, šaltiniai teigia „Reuters“. Prieš šios savaitės įvykius, G. Mugabe buvo laikoma pagrindine pretendente po vyro mirties perimti valdžią šalyje.

Įtakingoji Zimbabvės valdančiosios partijos jaunimo lyga sekmadienį paragino prezidentą R. Mugabe trauktis iš posto, o jo žmoną Grace išmesti iš partijos – taip toliau tęsiamas spaudimas veteranui šalies vadovui.

Lig šiol ZANU-PF Jaunimo lyga buvo itin ištikima 93-ejų R. Mugabei, bet praėjusią savaitę kariškiams perėmus valdžią, jaunieji partiečiai pareikalavo, kad prezidentas atsistatydintų ir kad „jis gali sau ilsėtis kaip senyvas valstybės veikėjas“.